Массагеттен мәзір: Жылдам дайындалатын тіскебасар

Массагеттен мәзір: Жылдам дайындалатын тіскебасар
Фото: massaget.kz

Лаваштан дайындалатын ыстық рулеттер пеште пісіріледі. Оны майға қуыруға да болады. Бұл тіскебасар өте дәмді әрі тойымды болып шығады. Оны таңғы асқа немесе кешкі шайға ыстық күйінде ұсынуға болады. 

6 тіскебасарға қажетті азық-түлік:

- 3 лаваш;
- 1 қызанақ;
- 200 г шұжық;
- 200 г ірімшік;
- аскөк;
- 2-3 ас қасық майонез;
- 1 жұмыртқа.

Шұжықты төртбұрышты етіп тураймыз.

Ірімшікті үккіштен өткіземіз.

Қызанақты төртбұрышты етіп тураймыз.

Аскөкті ұсақтап тураймыз.

Лаваштың жартысына алдымен жұқа етіп майонез жағып, содан соң аз-аздан жоғарыда туралған ингредиенттерді саламыз. 


Салындысы бар лавашты алдымен бүктеп, содан кейін рулет етіп ораймыз.

Оралған лавашты пештің ыдысына салып, үстіне жұмыртқа жағып, күнжіт себуге болады. 

Оны 180-200 градуста қыздырылған пеште 15-20 минут ұстаған жеткілікті. 

Дәмді тіскебасар дайын!

А. Жапатова