Моңғол, түрік, кавказ халықтарының ұлттық тағамының бір түрі болатын чебуректер тұзды қамырдан жасалынып, түрлі салындысы болатын тағам. Назарларыңызғда дәстүрлі етті салындыдан емес, жұмыртқа мен жусайдан жасалынған салындысы бар чебуректердің мәзірі.
|
| Құрамы: Қамыр:
Салынды:
|
| Жұмыртқаны айранмен араластырып, тұздаймыз. | |
| Қажетінше ұн қосып, жұмсақ қамыр илейміз. | |
| Қамырды 20 минутқа бетін жауып қоямыз. | |
| Жұмыртқаны пісіріп, майдалап тураймыз. | |
| Жусайды жуып, майдалаймыз. | |
| Салындыны тұзбен араластырамыз. | |
| Қамырды бірнеше майда бөліктерге бөлеміз. | |
| Әр бөлікті жұқа қылып жаямыз. | |
| Ортасына салындыны салып, шеттерін тығыз етіп жабамыз. | |
| Чебуректі ысып тұрған майға екі жағынан қуырамыз. | |
| Чебуректер дайын! Астарыңыз дәмді болсын! |
Дайындаған: Сания Аринова
С. А