Аспаз бойжеткендерге арналған кеңестер

Аспаз бойжеткендерге арналған кеңестер

- Егер салатқа пияз қосқыңыз келсе, оны майдалап турап кепсердің ішіне салыңыз. Артынша үстіне ыстық су құйыңыз. Осылайша жұмсарып, ерекше дәмге ие болады;

- Майонездің ашып келе жатқанын байқасаңыз, үстіне бір ас қасық суық су қосыңыз;

- Суға лимон шырынын қоссаңыз, қабықсыз пісірілген картоп ағара түседі;

- Салаттың дәмі әр түрлі болу үшін қант, бұрыш, сірке су және қыша үгітіндісін қолданыңыз;

- Салатты әрлеу үшін қызылшаны пайдаланбаңыз, оның күлгін түсі өзге көкөністерге сіңіп кетеді;

- Сұр түске боялатындықтан, пюрені суық сүтпен езудің қажеті жоқ;

- Түйіршіктер пайда болмас үшін ыстық сүтті аздан құю керек;

- Винегрет салатына арналған картоп, сәбіз, қызылшаны қабығымен асқан дұрыс;

- Тоңазытқыштағы жағымсыз иістен арылу үшін пияздың бір бөлігін қойып қойсаңыз жеткілікті;

- Жұмыртқа жарылған кезде ақуызы төгіліп қалмас үшін, асатын суға тұз қосыңыз;

- Көкөністерді асатын болсаңыз, үстіне екі қасық қант қосып жіберіңіз. 

Дайындаған: Қарлыға Бүйенбай

Сурет: woman.ru

Қ. Бүйенбай