- Негізгі бет
- Аспаздық
- Массагеттен мәзір: Апельсин...
Массагеттен мәзір: Апельсин бәліші
Құрамы: 1 дана апельсин 150 мл апельсин шырыны 150 гр қант 60 мл өсімдік майы 250 гр ұн 1 ас қасық сода қамыр қопсытқыш |
Апелсинді қабығынан арылтып, бір ыдысқа суын сығып алыңыз. Апельсиннен қаншалықты судың шығатынын нақты білмегендіктен, қосымша апельсин шырынын сатып алдым. Дұрыс болған екен, мен таңдаған апельсиннен өте аз шырын шықты. |
Енді апельсин қабығын үккіштен өткізуге кірісіңіз (цедра). Бір апельсиннің қабығының бәрін жұмсау керек. |
Шырын мен цедраны араластырып, қант салыңыз. Араластырғыштың көмегімен қантты ерітіңіз. |
Сонан кейін ұнды, соданы, қамыр қопсытқышты саласыз. |
Жақсылап араластырып, майды құйыңыз. Негізі, 2 ас қасықтай уксус қосқан дұрыс секілді, бірақ мен одан бас тарттым. |
Пешті 180 градусқа дейін қыздырып алыңыз. Табаны жақсылап майлап, дайын болған қамырды құйыңыз да, пешке салыңыз. Менің бәлішім 25-30 минутта пісіп шықты. Дайын болған тәттіге қант ұнтағын немесе кокос ұнтағын, бар болса, бадана күлтелерін сепсеңіз тіптен жақсы. |
Апельсин бәліші дайын! Асыңыз дәмді болсын!
Ас үйде болған: Айгерім Сматуллаева