Оқи отырыңыз

Бір қазақ ең кемі екі ақыл айтып кетеді. Өз қара бас сол екі ақылдың біреуін орындап жүрген болса, әлдеқашан адам болып кетер еді.

Автор: Ғабит Мүсірепов

— Редактор бағаны —

Массагетте пікір қалдыру мен блог жазу ережесі өзгерді
Массагетте пікір қалдыру мен блог жазу ережесі өзгерді

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Жұлдызды блогтар —

20 жасқа дейін...
20 жасқа дейін...

Автор: Томирис Есқали

Статус: Контент-менеджер

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: "Анна" тағамы

Массагеттен мәзір: "Анна" тағамы

Массагеттен мәзір:

Әлем халықтарының асханасының ең танымал тағамдарын жасап үйренуді жалғастырамыз. Бүгін француз асханасында қонақта болмақпыз. Дайындайтын тағамымыз – "Анна" деп аталады. Классикалық мәзір саналатын бұл тағам 1870 жылы ойлап табылған. Авторы – париждік танымал мейрамхананың бас аспазы Адольф Дюглере екен. Ал тағамның атауы белгілі куртизанка Анна Делионның есіміне байланысты қойылған. Бірі қызығы – ұзақ жылдардан бері француздықтар сүйіп жейтін "Аннасы" екі ғана ингредиенттен дайындалады. Ал дәмі керемет!

 

Құрамы:

  • Адам санына қарай картоп
  • Сары май (ерітілгенде 30 гр)
  • Тұз
  • Дәмдеуіштер

 

  Картопты ашып, жақсылап жуамыз.

 


Тазаланған картопты арнайы ыдысқа салып, отқа қойыңыз. Қайнағаннан кейін 3 минут өткенде отты өшіресіз. Тұз салуды ұмытпаңыз. 

 

  Картопты судан сүзіп алып, суытып қоямыз.

 

  Картопты жұқа (сынып кетпейтіндей болсын) әрі дөңгелек етіп тураймыз.

 

  Майды ерітіп, ыдысқа құямыз.

 


Әлгі дөңгелек картоптарды майға жақсылап шылап,  бөлек ыдысқа саламыз. 

 


Майлы картопты табаға жайғастырамыз, әрбір қабат сайын тұз, дәмдеуіш (міндетті түрде қара бұрыш болсын) салып, аздаған май құямыз. Оны духовкаға салып, 220 градуста қалдырамыз. 30-40 минутта дайын болады. 

Тағам дайын! Асыңыз дәмді болсын!

Ас үйде болған: Айгерім Сматуллаева

Дайындаған: Кәусар Мұң
Қосылған күні: 28 қаңтар 2014, 11:24
Пікірлер
+0
28 қаңтар 2014, 11:41

Жақсы рецепт екен.. өте оңай :mrgreen: :mrgreen:

+0
28 қаңтар 2014, 14:16

кушти әрі оңай

+0
28 қаңтар 2014, 15:44

ооо керемет!!!Ай-керім рахмет :mrgreen:

+0
28 қаңтар 2014, 15:49

Біздің үйде қуырылған картоп ең күшті тағам саналады) Осымен қанша болды қуырылған картопқа балама іздеп жүрмін. Мына мәзір жақсы екен, рахмет Айгерім!

+0
28 қаңтар 2014, 15:55

Тағамдарының атын неге Анна қойды екен, қызық :evil:

+0
28 қаңтар 2014, 17:15

"Ал тағамның атауы белгілі куртизанка Анна Делионның есіміне байланысты қойылған." ;)

+0
28 қаңтар 2014, 16:49

Жаным Массагет тәрелкеде төменге қарап қалғаны болмаса, бәрі жақсы ))

+0
28 қаңтар 2014, 17:09

Күштіі! Рахмеет, Айгерім!!)

+0
28 қаңтар 2014, 19:33

Оңай, әрі көп ештеме керек емес күшті ғой мынау. Нағыз Нарынқолдықтарға ))))

+0
28 қаңтар 2014, 20:49

Куртизанка - жүріс-тұрысы жөнінен ақсүйектерге жақын, жеңіл мінезді әйел.

+0
28 қаңтар 2014, 22:35

Күшті екен, тәбетіңді ашады)))

+0
29 қаңтар 2014, 01:12

оңай және дәмді :)

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Қайсар До Бон Сун  #7
Қайсар До Бон Сун #7

До Бон Сун – ерекше қыз. Өйткені, оның бойында тұқымқуалайтын қасиет алпауыт күшке ие. Ол тек қыздаға беріледі. Бұл қасиеті үшін өзінен ұялатын қыз қалайша барлық қиындыққа қарсы тұра білді? Оған қолдау көрсеткен кім? 

BTS - Go Go
BTS - Go Go

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл,...

VROMANCE feat. Obroject -
VROMANCE feat. Obroject - "Ғашықпын" (Fall In Love)

Массагет сайтында жарық көріп жүрген "Қайсар До Бон Сунның" сезімге толы саундтрегін назарларыңызға ұсынамыз.