Оқи отырыңыз

Өзіңе ұнаған кәсібіңмен шұғылдансаң, өз ұлтыңның туын көкке көтере алсаң – бақыт деген осы!

Автор: Асқар Жұмаділдаев

— Редактор бағаны —

Грант құтты болсын,
Грант құтты болсын, "балмұздақ"!

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Азара тағамы

Массагеттен мәзір: Азара тағамы

Массагеттен мәзір: Азара тағамы

Азара – күнделікті тұрмыста дайындауға ыңғайлы, бастысы қолжетімді азық-түліктерден жасалатын тағам.

Бүгін біз қарапайым әрі өте оңай Азара тағамын дайындаймыз. Тойымды азық-түліктерден дайындалатындықтан, оларды аз мөлшерде пайдалануға болады.

 

Құрамы:

  • 300 грамм ұн;
  • 1 пияз;
  • 3 картоп пен сол мөлшерде түрлі-түсті бұрыш;
  • 1 ас қасық томат пастасы;
  • қаңылтырдағы сиыр еті;
  • ашытқы;
  • сұйық май;
  • тұз;
  • 2 асылған жұмыртқа;
  Нанды илеп, ашығанша бетін жауып қоямыз.
  Ашыған нанды екі бөлікке бөлеміз. Оны жұқартып жайған соң манты пісіруге арналған қасқанға салып, буға пісіреміз.
  Пиязды жіңішке етіп турап қуырамыз.
  Үстіне төрбұрыштап туралған бұрышты қосамыз.
  Аз уақыт қуырылған соң ас қасықпен томат пастасын қосамыз.
  Артынша төртбұрыштап туралған картоп пен асылған жұмыртқаны қосамыз.
    Қуырылған сәйдің үстіне қаңылтырдағы сиыр етін саламыз.
    Дайын болған нанды төртбұрыш етіп тураймыз.
  Артынша үстіне дайындаған сәйімізді салып, аскөк себеміз. Тамағымыз дайын! Астарыңыз дәмді болсын!

Ас үйде болған: Қарлыға Бүйенбай

Дайындаған: Қарлыға Бүйенбай
Қосылған күні: 08 қараша 2013, 08:55
Пікірлер
+0
08 қараша 2013, 08:36

осыған ұқсас келетін бір тағамды ойдан шығарып ініме жасап беруші едім, сөйтсем бар екен ғой)))

+0
08 қараша 2013, 10:15

Буға піскен нан ерекше екен. Құрғақ болып қалмайды ма?

+0
08 қараша 2013, 10:25

Жоқ,құрғақ бомайды.Мамам істеп беретін осылай)))

+0
08 қараша 2013, 10:33

қамырды қандай қылып жаю керек? әлде бешбармақтыкіндей етіп жайып, орап саламыз ба лист-тарға? :?

+0
08 қараша 2013, 12:09

қамырды орташа қалыңдықта жайып, листтің көлемімен бірдей етіп майлап саламыз...(Қамырды ашытқы қоспай пісіруге болады, онда дәмі мүлдем басқаша болып шығады...) Қамыр піскен соң барып төрбұрыштап тураймыз...

+0
08 қараша 2013, 12:10

Асытна май жақсаңыз болғаны жабыспай, жақсы піседі...Егер құрғақтау болып қалады десеңіз, сәйіне су қосып пісірсеңіз болады...

+0
08 қараша 2013, 21:23

жасап көрмесем

+0
12 қараша 2013, 19:00

сәйі дегенді түсінбей жатырмын

+0
15 маусым 2014, 15:23

Біздің үйде мама осындай тамақ жасайды, Индийский дейміз біз оны

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Қайсар До Бон Сун  #7
Қайсар До Бон Сун #7

До Бон Сун – ерекше қыз. Өйткені, оның бойында тұқымқуалайтын қасиет алпауыт күшке ие. Ол тек қыздаға беріледі. Бұл қасиеті үшін өзінен ұялатын қыз қалайша барлық қиындыққа қарсы тұра білді? Оған қолдау көрсеткен кім? 

BTS - Go Go
BTS - Go Go

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл,...

VROMANCE feat. Obroject -
VROMANCE feat. Obroject - "Ғашықпын" (Fall In Love)

Массагет сайтында жарық көріп жүрген "Қайсар До Бон Сунның" сезімге толы саундтрегін назарларыңызға ұсынамыз.