Оқи отырыңыз

Тілмен байланған қолмен шешілмес.

Автор: Француз мақалы

— Редактор бағаны —

Бір жылдан кейін орындалған аманат...
Бір жылдан кейін орындалған аманат...

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: "Күнбағыс" салаты

Массагеттен мәзір: "Күнбағыс" салаты

Массагеттен мәзір:

Құрметті оқырман, бүгін біз сіздерге "Күнбағыс" салатының жасалу жоладарын көрсетпекпіз. Бірге үйренейік!

Құрамы: 

  • картоп
  • пияз
  • сәбіз
  • болгар бұрышы
  • ет (сиыр еті/тауық еті)
  • пісте май
  • тұз
  • қызыл бұрыш
  • қара бұрыш
  • лимон шырыны
  • майға қуырылған картоп (чипсы)

1. Ең алдымен етті төртбұрыштап және майдалап тураймыз.


 2. Картопты да майда төртбұрыш етіп тураймыз. 
 3. Сәбізді де майда төртбұрыш етіп тураймыз.
 4. Пиязды да майда төртбұрыш етіп тураймыз.

 

 5. Майдалап турауды болгар бұрышымен аяқтаймыз.
 6. Асты жанып тұрған табаға пісте май құйып, қуыруды еттен бастаймыз.
 7. Ет әбден қуырылып біткенде пиязды салып қуыра бастаймыз.
 8. Пияз сарғыш тарта бастағанда сәбізді салып қуырамыз. 
 9. Одан соң болгар бұрышын салып қуырамыз.
 10. Қуырылып жатқан кезінде қара және қызыл бұрышты аздап себеміз. Тұз салуды да ұмытпаймыз.
 11. Пісуге жақын қалғанда лимон сығындысын қосамыз (аздап қана)

 12. Қуырылып біткен соң жайпақ тәрелкеге салып шеттерін майға қуырылған картоппен (чипсы) сәндейміз. 

Асымыз дайын! Тәбетіңіз ашылсын!

Ас үйде болған: Ақерке Әбілхан

9326 15
Рейтинг: +7

Дайындаған: Ақерке Әбілхан
Қосылған күні: 23 қыркүйек 2013, 12:17
Пікірлер
+0
23 қыркүйек 2013, 12:46

Керемет, нағыз аспаз деуге болады :)

+0
23 қыркүйек 2013, 13:10

мантының қоспасынан алып қалып жасасаңда болады екен ))

+0
23 қыркүйек 2013, 16:55

Ия, бірақ мантынын қоспасынан да майда етіп тураса, бапшеее әдемі көрінеді

+0
23 қыркүйек 2013, 13:23

сондай аппетитно көрінеді! бұрын жатақханада жүргенде Ақеркенің жаркоесін жеуге барушы едім, мынадай тамақтарды жасай алады деп ойламаппын) бәрі керемет, жасап үлгере алмай жатырмыз) сенің жігітіңнің арманы жоқ шығар :)

+0
23 қыркүйек 2013, 14:14

Қонақтар келгенде жасауға болады екен, әдемі көрінеді.

+0
23 қыркүйек 2013, 15:02

Сабақта қарным ашса, есіме Ақеркенің керемет мәзірлері түсіп кетеді))))

+0
23 қыркүйек 2013, 15:10

Чипсының қандай дәмін қолдану керек? :)

+0
23 қыркүйек 2013, 16:47

Сыр дәмi ;)

+0
23 қыркүйек 2013, 15:17

Ет қоспауға болама, вегетариан едім

+0
23 қыркүйек 2013, 16:46

Еттi пicтеге ұқсап қара болып тұру үшін қосқанмын

+0
23 қыркүйек 2013, 15:33

:P күшті, көрінісі де керемет))

+0
23 қыркүйек 2013, 18:51

Сақтап алайын мен де ).

+0
24 қыркүйек 2013, 15:09

қолыңыз дерт көрмесін!

+0
28 қыркүйек 2013, 19:02

маған чипсы ұнап тұр :lol: 8-)

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...