Оқи отырыңыз

Қазақ кедейлікке көмбіс, байлыққа шыдамайды екен.

Автор: Сатыбалды Нарымбетов

— Редактор бағаны —

Бір жылдан кейін орындалған аманат...
Бір жылдан кейін орындалған аманат...

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Ақерке ұсынған "Нан салма"

Массагеттен мәзір: Ақерке ұсынған "Нан салма"

Массагеттен мәзір: Ақерке ұсынған

Біз жақында ғана жас келін атанған блогшы, сайтымыздың контент-менеджері, әріптесіміз Ақерке Әбілханның ас үйінде қонақта болдық. Ақерке жаңа отбасына өз анасынан үйренген оңтүстікше "Нан салма" тамағын әзірлегелі жатыр екен. Ендеше, сіздер де "Нан салма" мәзірімен таныс болыңыздар. 

Құрамы:

  • Ет (қой еті, сиыр еті немесе тауық еті);
  • 10 картоп;
  • 2 сәбіз;
  • 2 пияз;
  • Ұн;
  • Күнбағыс майы;
  • Дәмдеуіштер/тұз;
  • Томат пастасы;
  • Қызанақ/қияр;
  • Су;

 

  • Картоп пен сәбізді және пиязды төртбұрышты етіп тураймыз. 
  • Етті де төртбұрышты етіп тураймыз. 
  • Қызып тұрған майға етті салып, бес-алты минуттай қуырамыз.
  • Ет әбден қуырылып біткенде пияз бен сәбізді бірге салып қуырамыз.
  • Туралған пияз сарғайғанша жиі араластырып қуыра береміз.
  • Пияз бен сәбізі қуырылып біткен соң үстіне картопты салып, қуырамыз. Картоптың асты қазанға жабысып қалмас үшін жиі араластырып отыру керек. 
  • Картоп қуырылып бітті дегенде 1 ас қасық томат пастасын салып, көкөністерге толық сіңгенше қуыра береміз. 

  • Әбден қуырылып, томаты сіңгеннен соң өзінің бетінін сәл асырып су құямыз. Дұрыстап араластырып, қазанның бетін жауып қайнатамыз. Бір қайнаған соң отты сәл ғана азайтамыз. Қамыр жайып, оны ұзын кеспе етіп кесеміз. 
  • Қамыр суға пісіп, көкөністер тұздығы дайын болғанша, қызанақ пен қиярдан салат жасауға кірісеміз.
  • Піскен қамырды елгезермен сүзіп алып, салқын суға түсіреміз (Сонда қамыр бір-біріне жабысып қалмайды). Үстіне тұздық салып, шетін өз қалауымызша сәндейміз. 
  • "Нан салма" дайын! Ас болсын! Оразаңыз қабыл болсын!

Ас үйде болған: Ақерке Әбілхан және Сания Аринова

12151 0
Рейтинг: +9

Дайындаған: Ақерке Әбілхан
Қосылған күні: 22 шілде 2013, 11:24
Пікірлер
+0
22 шілде 2013, 13:38

Біздің Ақерке керемет аспаз екен)

+0
22 шілде 2013, 20:56

керемет!!! пастаның қазақша түрі ғой))))

+0
22 шілде 2013, 23:33

Вай вай, мына қызды келін жасап берермед, мамама :D

+0
23 шілде 2013, 00:07

Тау ұлы, өкінішті, бұл қызымыз уже келін болып үлгерді :)

+0
23 шілде 2013, 09:29

уау, Ақеркенің керемет келін екеніне көзім жетіп отыр. :roll: дәмін татса ғой тамақтың. Жасап көретін, точно повар боп кетем өстіп жүріп :lol:

+0
23 шілде 2013, 09:38

Нан "салма" деп еді нан "салмапты" ғой) Керемет Ақерке!!!

+0
23 шілде 2013, 10:57

Ас болсын!

+0
23 шілде 2013, 11:05

Мен мұны спагеттимен жасап, өтірік лағман деген ат қойып алғам :D

+0
23 шілде 2013, 12:17

Біз сәл ет, анау-мынауларын ірілеу қылып жасаймыз. Менің ең ең дәмді қылып жасайтын тағамым ғой :mrgreen:

+0
23 шілде 2013, 12:49

Кейде барды турап жасаймыз ғо ) Аты «Нан салма» екенін енді білдім! Ақерке керемет аспаз екен ғой :)

+0
23 шілде 2013, 14:50

Көрінісінің өзі тәбетіңді ашады екен)

+0
24 шілде 2013, 01:00

ай, қыздар, қандай пысықсыңдар :)

+0
24 шілде 2013, 03:50

дәмді көрінеді

+0
24 шілде 2013, 23:14

"нан салма" деген қандай тағам десем, ееееее, "лагман" екенго :) . тәбетті ашады екен. Ақерке орамал құтты болсын!

+0
26 шілде 2013, 14:21

Нан салма деген менің де сүйікті тағамдарымның бірі, ет, көкөністерді ірілеу ғып турайм және подливке ащы қосып жіберем! Негізі өте дәмді тамақ

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...