Оқи отырыңыз

Талай жан бар аузыменен айды алар, қолымен қосаяқ та соға алмас.

Автор: Мұхтар Әуезов

— Редактор бағаны —

Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!
Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Жұлдызды блогтар —

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Пияз шелпектері

Массагеттен мәзір: Пияз шелпектері

Массагеттен мәзір: Пияз шелпектері

Пияз шелпектері күнделікті асыңызды түрлендіріп, дастарханыңызға ерекшелік пен жаңалықты әкеледі.

Құрамы:

  • Ұн;
  • 1 стақан су;
  • жарты ас қасық тұз;
  • 1 үлкен пияз;
  • сұйық май.
Стақандағы суға тұз ерітіп, оны ұнға қосып, қамыр илейміз.
Қамырды жаба тұрып, пиязды майда тураймыз.
Пиязды тұздап, қолмен езіп араластырамыз. Пиязды майға қуырып аламыз.
Қамырды барынша жұқа қылып жайып, бетін шамалы майлаймыз. Үстіне қуырылған пиязды жаямыз. 
Қамырдың бір шетіне оқтауды қойып, орай бастаймыз.
Қамырды оқтаудың соңына дейін ораймыз.
Пышақпен суреттегідей қамырды ортасынан тілеміз.
Оқтауды алып тастап, қамырды қалауыңызша тағы бірнеше бөлікке бөлеміз. 
Кесектерді орап, үстінен оқтаумен бір жүргізіңіз.
Шамалы майды қыздырып, шелпектерді қуыра бастаймыз.
Екінші жағына аударып, тағы май құйып қуырамыз.
Пияз шелпектері дайын. Астарыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Сания Аринова

18706 16
Рейтинг: +7

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 06 маусым 2013, 17:46
Пікірлер
+0
06 маусым 2013, 17:39

қызық... :D

+0
06 маусым 2013, 18:37

несімен?)

+0
06 маусым 2013, 19:50

жалпы жасалу жолы да :)

+0
06 маусым 2013, 18:48

Жасап көрмесем пияз қасына басқа заттар салып қуырып алса да дәмді болатын сичқты иа

+0
06 маусым 2013, 19:51

жусаймен жасаса да болатын шығар деп ойлап қоям :)

+0
07 маусым 2013, 11:29

иә қыздар, тәттісін де жасауға болады.

+0
06 маусым 2013, 21:47

ии жуаны ұнатпаймын!!үйде мамадан басқа ешкім жемейді :x

+0
07 маусым 2013, 11:29

мысалға сәбіз қосып жасасаңыз болады

+0
06 маусым 2013, 22:28

О, жасаймын!

+0
06 маусым 2013, 22:43

Кызык дамди коринеди..

+0
07 маусым 2013, 01:43

шелпек деген не?

+0
07 маусым 2013, 11:29

лепешка сынды нан ғой

+0
07 маусым 2013, 17:14

пәтір деген түрі де бар наның пияз қосылған))) жасалу жолы осыған ұқсас, тек жұқа етіп жайылған ашытқысыз қамырға сары майды жағып, үстіне шикі пиязды салады да, орама орағандай қып орап, оны кейін зуала етіп алып, қайтадан жаяды. Соны тандырға пісіреді немесе пешке салады. Өте дәмді болатын нан)))

+0
10 маусым 2013, 00:49

құрамын жариялаңызшы

+0
10 маусым 2013, 19:57

Тап осы құрамда қамыр иленеді, ашытқысыз. Тек ана қуырылған пияз емес, шикі пиязды турап салады да, орамадай етіп орайды. Кейін зуала етіп, қайта шелпек ұқсап жаяды да, духовкада пісіріп алады.Әшейінде 20 минутта 180 градуста піседі.
;)

+0
10 маусым 2013, 18:01

Ұйғыр құрбымның үйінен алғаш дәм татқам студент кезде. Әлі күнге дейін сүйікті тағамым.

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...