Мәзір: Сүзбе бәліші

Ұнсыз бәліш пісірмейді деп ойлайсыз ба? Мына бәліш ұнсыз-ақ, дәмді, нәзік болып піседі.

Құрамы:

"творопыш" ұнтағы; сүзбе - 800 гр; жұмыртқа - 5-6 дана; сүт - 250 гр; қант - 150 гр; кішкене майдаланған мейіз; ванильді қант - 1 пакет. Жұмыртқалардың сарысы мен ағын бөлеміз. Ақуызды миксер көмегімен 5 минут бойы көпіртеміз. Жұмыртқаның сарысына сүт, сүзбе, "творопыш" ұнтағын, ванильді қантты қосамыз. Көпіртілген ақуызды біртіндеп қамырға қосамыз. Үлкен қасықпен араластырамыз. Пішінді майлап, қамырды құямыз. 170 градусқа 40-50 минутқа қоямыз. Піскен бәлішті пеште суығанша қалдырамыз. Бәліш дайын. Бәлішті суық кезінде дастарханға берген дұрыс. Астарыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Сания Аринова