Қазір лаваштың дайыны дүкендерде сатылады. Ол өте жұмсақ әрі жіңішке қамырдан пісіріледі. Лавашты орап, қапшық етіп, ішіне ет пен көкөністерді салып, пісірсе, кешкі асқа дәмді сыйлық болады.
Құрамына:
Ет — 300 гр.
Картоп — 2 дана
Сәбіз — 1 дана
Пияз — 1 дана
Асқабақ — 300 гр.
Лаваш — 8 жайма
Тұз бен бұрыш — бір шымшымнан
Дәмдеуіштер — талғамға қарай
Дайындалуы:
Етті майда текшелерге турап, тапада қызған майға салып, қуырамыз;
Кейін оған майда етіп туралған пияз бен сәбізді саламыз да, бетін жауып біраз уақыт бұқтырамыз;
Енді картоп пен асқабақты да турап алып, тапаға саламыз;
Тұз бен бұрыш сеуіп, қолда бар дәмдеуіштерді де сеуіп, араластырып, жай отта 20 минуттай пісіреміз;
Бірнеше лавашты жайып, табада піскен қоспаны саламыз;
Бір лавашты ұзынша тілімдерге кесеміз. Ол қапшықтардың аузын байлауға арналған бау болады;
Енді салма салынған лавашты орап, бауларымен аузын байлаймыз;
Дайын болған қапшықтарды 180 С температурада қызып тұрған пешке, 15 минутқа саламыз;
Астарыңыз дәмді болсын!