Қарапайым картопты қуырып жеуден жалықтыңыз ба? Ендеше мына мәзірді жасап көріңіз. Суға піскен картопты пісіру пешіне дәмдеуіштер қосып пісірсеңіз, картоп ерекше дәмді болып піседі.
Құрамы:
картоп - 8-9 дана; сұйық май; тұз; бұрыш; қалауыңыз бойынша дәмдеуіштер.
Картопты тазалап, жуамыз. Жас, майда картопты алған жөн. Үлкен бөліктерге бөлеміз.
Қайнап тұрған суға тұз қосып, картопты 5-7 мин пісіреміз.
Картоп кішкене шикі болып шығу керек.
Піскен картопқа май, тұз, бұрыш және дәмдеуіштер қосамыз.
Пісіру пешінде 180 градусқа жарты сағат шамасына қоямыз.
Картоп дайын!
Асыңыз дәмді болсын! Дайындаған: Сания Аринова