- Негізгі бет
- Аспаздық
- Мәзір: Пісіру пешіндегі...
Мәзір: Пісіру пешіндегі картоп
Қарапайым картопты қуырып жеуден жалықтыңыз ба? Ендеше мына мәзірді жасап көріңіз. Суға піскен картопты пісіру пешіне дәмдеуіштер қосып пісірсеңіз, картоп ерекше дәмді болып піседі.
Құрамы:
| |
Картопты тазалап, жуамыз. Жас, майда картопты алған жөн. Үлкен бөліктерге бөлеміз. | |
Қайнап тұрған суға тұз қосып, картопты 5-7 мин пісіреміз. | |
Картоп кішкене шикі болып шығу керек. | |
Піскен картопқа май, тұз, бұрыш және дәмдеуіштер қосамыз. | |
Пісіру пешінде 180 градусқа жарты сағат шамасына қоямыз. | |
Картоп дайын! Асыңыз дәмді болсын! |
Дайындаған: Сания Аринова
С. А