Орта Азия халықтарының сүйікті асына айналған "лағманды" әзірлемейтін ханым кемде-кем. Олардың жасалу әдісі әр түрлі. Назарларыңызға лағманның ең қарапайым жолын ұсынамыз.
Құрамы:
Қамырына қосамыз:
Ұн — 2 кесе
Су — 4 кесе
Тұз бен қант — бір шымшымнан
Жұмыртқа — 1
Негізгі құрамы:
Сиыр еті — 1кг
Пияз — 2 бас
Қызанақ — 1
Сәбіз — 1
Болгар бұрышы — 1
Қызыл бұрыш — 1
Картоп — 1
Аскөк — 1 бума
Ақжелкен — 1 бума
Дайындалуы:
- Етті майда етіп турап, 20 минут қазанда қуырып аламыз;
- 20 минут уақытта сәбізді, пиязды, қызанақты, болгар бұрыштарын, картоп пен аскөктерді ұсақ текшелерге тураймыз;
- Уақыт қалып жатса, осы жерде лағман кеспесіне қамырды илеп қоюға болады. Ол үшін су, жұмыртқа, ұн, қант пен тұзды араластырып, қарапайым қамыр илейміз. 15 минут жылы жерге қоямыз;
- Қуырылып жатқан еттің үстіне пияз саламыз. Енді осы қазанға арасына 5 минут салып, туралған сәбізді, қызанақты, картоп, болгар бұрыштарын, ақжелкендерді саламыз. Араластырып тұруды ұмытпау керек;
- 20 минут өткеннен кейін, қазандағы етке су құйып, отты бәсеңдетеміз;
- Жылы жерде ұстаған қамырды алып, қайтарып илейміз. Жұқа қамырға айналған соң, пышақпен бірнеше тілімдерге кесеміз. Май жағып, қолмен ары-бері сырғанатып, қамырды созамыз;
- Бірнеше рет созғаннан кейін, қамырды дастарханға ұру керек. Бұл тағы да ұзартуға көмек береді;
- Газ үстіне екінші қазанға су құйып, аздап тұз салып, қайнағаннан кейін лағман қамырларын салып жібереміз. Араластыра отырып, 8-10 минут қайнатамыз. Кеспелерді дереу түсіріп алу керек;
- Лағманның еті мен көкөністері піскеннен кейін, отты сөндіреміз;
- Дастарханға берердің алдында, тостағанға алдымен қамырын салып алып, содан кейін барып сорпасын құямыз;
Лағман әзір. Астарыңыз дәмді болсын!