Мәзір: Қой еті

Мәзір: Қой еті

Құрамы: 

Қой еті - 500гр;

Картоп - 5-6 дана;

Сәбіз - 1-2 дана;

Тұз;

Қара бұрыш;

Сарымсақ - 1-2 дана;

Қалаған дәмдеуіштеріңіз.

 

Дайындалуы:  

  • Етті үлкен бөліктерге бөлеміз.

  • Қара бұрыш, сарымсақ, тұз, дәмдеуіштерді қосып араластырамыз.

  • Картоп пен сәбізді үлкен текшелерге тураймыз.

  • Көкөністерді етке қосып, араластырамыз.

  • Пісіру жеңін керегінше кесіп аламыз. Көкөністермен аралас етті жеңге саламыз. Шеттерін қыстырғыштармен байлаймыз.

  • Пешке 220°С-қа (одан жоғары емес!!!) 1 сағат көлеміне қоямыз.

Көкөністермен пісірлген хош иісті қой еті дайын! Асыңыз дәмді болсын!

Жеңді пайдаланудың ерекшеліктері туралы мына жерден оқыңыз.

С. А