- Негізгі бет
- Аспаздық
- Мәзір: Картоп қосылған...
Мәзір: Картоп қосылған тоқаш
Дәмі тіл үйірер керемет тоқаштың дайындалу жолын он саусағынан өнер тамған сүйікті қолданушымыз Айнара Байжан сайтымызға жіберді. Назарларыңызға ұсынамыз, сіз де дайындап көріңіз.
Құрамы:
Ұн
Cүт
Маргарин
Ашытқы
Жұмыртқа
Тұз
Қант
Шімішкі май
Картоп
Пияз
Аскөк
Қамыры:
- Маргариннің бірнеше кесегін табаққа салып, үстіне ашытқыны саламыз (ашытқыны ерітпедім);
- Жұмыртқаны жарып, саламыз. Жылы сүт құйып, араластырамыз;
- Қоспаға тұз бен қант салып, әбден араластырамыз. Енді біртіндеп ұн салып илейміз;
- 3 сағатқа жылы жерге қойып, көтерілгенін күтеміз.
Картоп езбесі:
- Бұл уақытта тоқаштың ішіне салатын картобын дайындаймыз;
- Картопты қабығынан ажыратып, қайнатып аламыз;
- Піскеннен соң езіп, сүт пен сары май салып, жұмсартамыз;
- Табада пияз бен аскөкті қуырып, картоп езбесіне қосып араластырамыз;
Тоқаш:
- Енді көтерілген қамырды бірнеше бөліктерге бөліп, оқтаумен жаямыз;
- Әр жаймаға бір ас қасық картоп езбесінен салып, аузын жапсырамыз;
- Қызған майда қуырамыз;
Тоқаш әзір! Ас дәмді болсын!