- Негізгі бет
- Аспаздық
- Мәзір: "Жаңа жыл"...
Мәзір: "Жаңа жыл" торты
Құрамы:
Қант — 1,5 стақан
Жұмыртқа — 3 дана
Маргарин — 150 гр.
Ас содасы — 2,5 ас қасық
Бал — 4 ас қасық
Ұн — 4,5-5 стақан
Креміне:
Қоюлатылған сүт — 1 банка
Сары май — 200 гр.
Дайындалуы:
- Жұмыртқа мен қантты қосып, миксердің көмегімен араластырамыз;
- Маргаринді ерітеміз;
- Еріген маргаринді жұмыртқа мен қант қоспасына қосамыз;
- Үстіне 4 ас қасық балды қосамыз;
- Ыдыстағы қоспаны ыстық су құйылған кең ыдысқа саламыз(паровая баня);
- Қоспаны үздіксіз араластырып тұру керек (30 минут);
- Енді ас содасын қосып, қоспа көлемі 2 есеге ұлғайғанға дейін араластырамыз;
- 2 стақан ұнды салып, араластырып, суытып қоямыз;
- Бұл уақытта кремін дайындаймыз: 1 банкі қоюлатылған сүт пен сары майды миксердің көмегімен араластырамыз;
- Қалған ұнды да салып, қамыр илейміз;
- Қамырды 8-9 бөлікке бөлеміз. Әр бөлікті қалып көлемімен бірдей етіп жаямыз;
- Енді қамырларды 5 минуттан пісіреміз;
- Ыстық күйінде әр шелпекке дайындалған кремді жағып отырамыз;
- Крем жағылған шелпектерді қабатымен орналастырамыз;
- Соңынан барып, торттың қалған ұнтақтарын немесе жаңғақтарын сеуіп, сәндейміз;
Жаңажылдық торт дайын! Жаңа жыл құтты болсын!