- Негізгі бет
- Аспаздық
- Мәзір: "Грек" салаты...
Мәзір: "Грек" салаты
Құрамы:
Қызанақ — 500 гр. ( 3 қызанақ)
Болгар бұрышы — 350 гр. (2 дана)
Қияр — 400 гр. ( 3 қияр)
Пияз — 150 гр. ( 2 ұсақ пияз жеткілікті)
Сүзбе ірімшік (брынза) — 200 гр.
Зәйтүн — 150 гр.
Тұздығына:
Зәйтүн майы — 5 ас қасық
Лимон шырыны — 2 ас қасық
Тұз бен бұрыш — бір шымшымнан қосамыз.
Дайындалуы:
- Қызанақтарды ірі етіп тураймыз;
- Қиярды ортасынан бір бөлгеннен кейін, жіңішке тіліктерге тілеміз;
- Болгар бұрышын тұқымдарынан ажыратып, ұзынша етіп тураймыз;
- Пиязды да жарты сақиналарға тураймыз;
- Сүзбе ірімшігін ірі текшелерге тураймыз;
- Тұздығын дайындау үшін зәйтүн майын лимон шырынымен араластырып, тұз бен бұрыш саламыз;
- Табаққа туралған көкөністерді салып, тұздығымен араластырамыз. Ал сүзбе ірімшігі мен зәйтүндерді ең соңынан барып саламыз;
- Дастарханға ұсынар алдында салатты жапырақтармен сәндеуге болады.
Салат дайын! Астарыңыз дәмді болсын!
А. Байжан