Мәзір: Французша дайындалған ет

          Құрамы:

Сиыр еті — 500 гр.

Картоп — 4 дана

Пияз — 1 дана

Ірімшік — 150 гр.

Майонез — 150 гр.

Ас тұзы — 1 шай қасық

Қара бұрыш — 1 шай қасық

Қызанақ – 2 дана

Дайындалуы:

Етті қалыңдығы 2-3 см етіп турап, жұқа етіп жаншып, пеш қалпына саламыз. Үстіне тұз бен бұрыш себіледі;

         

Картопты да жұқалап тураймыз;

         

Қызанақ пен пиязды жарты дөңгелектерге тураймыз;

         

         

Енді еттің үстіне пияз бен қызанақты кезегімен саламыз;

          

Соңғы қабаты туралған картоптан болады. Үстіне аздап тұз себіңіз. Енді майонез құямыз;

           

Майонезді біртегіс етіп жағамыз;

           

Енді дайын болған қабаттарды t=180~200°С температурада қызған пеште 30 минут пісіреміз; Бұл уақытта ірімшікті үккіштен өткіземіз;

            

30 минут өткен соң, тағамды шығарып, үккіштен өткізген ірімшікті сеуіп, осы температурада 15 минутқа қайта саламыз;

             

10-15 минут өткен соң, "французша пісірілген ет" тағамы дайын болады.

             

 Астарыңыз дәмді болсын!