- Негізгі бет
- Аспаздық
- Мәзір: десертке тропикалық...
Мәзір: десертке тропикалық жемістер салаты
Құрамы:
Ананас — 1 дана
Банан — 2 дана
Апельсин —1 дана
Киви — 2 дана
Алма — 1 дана
Жаңғақтар — 200 гр (кез келгені жарайды)
Йогурт — 2 қорап (немесе қант пудрасымен араластыруға болады)
Дайындалуы:
Бұл салатты қарапайым ыдыста дайындауға болады, дегенмен, мерекелік үстелдің сәні үшін ананасқа салынғаны әлдеқайда әдемі.
- Ананасты екіге бөлеміз де, ішкі мәйегін түгел кесіп аламыз;
- Ананас мәйегін текшелерге тураймыз;
- Банан мен кивиді де бірдей текшелерге тураймыз;
- Апельсинді қабығынан ажыратып, сүйектерін шығарып, майда етіп тураймыз;
- Соңынан алманы да текшелерге турап, жемістер қоспасына қосамыз;
- Енді туралған жемістерді бір ыдыста араластырып, йогуртты құямыз;
- Грек жаңғақтарын езіп, салатқа қосамыз, тағы араластырамыз;
- Пайда болған салатты ананас қабығына саламыз;
Десерт дайын.
А. Байжан