- Негізгі бет
- Аспаздық
- Мәзір: Айранда бұқтырылған...
Мәзір: Айранда бұқтырылған ет
Жұмсақ, нәзік ет әзірлеудің бір әдісі - оны айранға бұқтыру. Бұл әдіспен тіпті етті кәуапқа маринадтайды.
| Құрамы:
|
Етті орташа бөліктерге тураймыз. | |
Тұздап, бұрыштаймыз. Үстінен айран құйып, тоңазытқышқа 30 минутқа қоямыз. | |
Пиязды майдалап тураймыз. | |
Пиязды қыздырылған майға қуырамыз. | |
Етті тұздықтан шығарып, 5-10 минут қуырамыз. Артынан қалған айранды құйып, тұздыққа бұқтырамыз. Ет жұмсарғанша ұстаңыз. | |
Етпен піскен бірге күріш ұсынсаңыз болады. Астарыңыз дәмді болсын. | |
Дайындаған: Сания Аринова |