Манты — орталық Азия тұрғындарының дәстүрлі асына айналып кеткен тағам. Мантыны қарапайым күннің дастарханына да, мерекелік дастарханға да әзірлей береді. Ол тойымды, дәмді, әрі бәрінің сүйікті асы. Ең дәмді нұсқасының дайындалу жолын ұсынамыз:
Құрамы:
Ет — 500 гр. (қойдың еті дұрыс)
Пияз — 500-600 гр. ( 5 дана)
Асқабақ — 500 гр. (бір асқабақтың тең жарты бөлігі)
Тұз бен бұрыш — бір ас қасықтан
Қамырына:
Жұмыртқа — 2 дана
Ұн — 2 стақан
Салқын су — 1 стақан
Дайындалуы:
Тартылған етке қарағанда, майда етіп туралған еттен дайындалған манты дәмдірек болады. Пияздың көптігі тағамды шырынды етеді, әрі иісі де мұрынды жарады.
Етті майда етіп турап аламыз;Қамырын дайындау үшін:
Табаққа екі жұмыртқаны салып, салқын су құйып араластырамыз;
Ас дәмді болсын!