- Негізгі бет
- Аспаздық
- Массагеттен мәзір: Пияз...
Массагеттен мәзір: Пияз шелпектері
Пияз шелпектері күнделікті асыңызды түрлендіріп, дастарханыңызға ерекшелік пен жаңалықты әкеледі.
Құрамы:
| |
Стақандағы суға тұз ерітіп, оны ұнға қосып, қамыр илейміз. | |
Қамырды жаба тұрып, пиязды майда тураймыз. | |
Пиязды тұздап, қолмен езіп араластырамыз. Пиязды майға қуырып аламыз. | |
Қамырды барынша жұқа қылып жайып, бетін шамалы майлаймыз. Үстіне қуырылған пиязды жаямыз. | |
Қамырдың бір шетіне оқтауды қойып, орай бастаймыз. | |
Қамырды оқтаудың соңына дейін ораймыз. | |
Пышақпен суреттегідей қамырды ортасынан тілеміз. | |
Оқтауды алып тастап, қамырды қалауыңызша тағы бірнеше бөлікке бөлеміз. | |
Кесектерді орап, үстінен оқтаумен бір жүргізіңіз. | |
Шамалы майды қыздырып, шелпектерді қуыра бастаймыз. | |
Екінші жағына аударып, тағы май құйып қуырамыз. |
Пияз шелпектері дайын. Астарыңыз дәмді болсын! |
Дайындаған: Сания Аринова
С. А