- Негізгі бет
- Аспаздық
- Массагеттен мәзір: "Күнбағыс"...
Массагеттен мәзір: "Күнбағыс" салаты
Құрметті оқырман, бүгін біз сіздерге "Күнбағыс" салатының жасалу жоладарын көрсетпекпіз. Бірге үйренейік!
Құрамы:
- картоп
- пияз
- сәбіз
- болгар бұрышы
- ет (сиыр еті/тауық еті)
- пісте май
- тұз
- қызыл бұрыш
- қара бұрыш
- лимон шырыны
- майға қуырылған картоп (чипсы)
1. Ең алдымен етті төртбұрыштап және майдалап тураймыз. | |
2. Картопты да майда төртбұрыш етіп тураймыз. |
3. Сәбізді де майда төртбұрыш етіп тураймыз. | |
4. Пиязды да майда төртбұрыш етіп тураймыз. |
| 5. Майдалап турауды болгар бұрышымен аяқтаймыз. |
6. Асты жанып тұрған табаға пісте май құйып, қуыруды еттен бастаймыз. |
7. Ет әбден қуырылып біткенде пиязды салып қуыра бастаймыз. | |
8. Пияз сарғыш тарта бастағанда сәбізді салып қуырамыз. |
9. Одан соң болгар бұрышын салып қуырамыз. | |
10. Қуырылып жатқан кезінде қара және қызыл бұрышты аздап себеміз. Тұз салуды да ұмытпаймыз. |
11. Пісуге жақын қалғанда лимон сығындысын қосамыз (аздап қана) | |
12. Қуырылып біткен соң жайпақ тәрелкеге салып шеттерін майға қуырылған картоппен (чипсы) сәндейміз. Асымыз дайын! Тәбетіңіз ашылсын! |
Ас үйде болған: Ақерке Әбілхан
А. Әбілхан