- Негізгі бет
- Аспаздық
- Массагеттен мәзір: Жылдам...
Массагеттен мәзір: Жылдам дайындалатын тіскебасар
Лаваштан дайындалатын ыстық рулеттер пеште пісіріледі. Оны майға қуыруға да болады. Бұл тіскебасар өте дәмді әрі тойымды болып шығады. Оны таңғы асқа немесе кешкі шайға ыстық күйінде ұсынуға болады.
6 тіскебасарға қажетті азық-түлік:
- 3 лаваш;
- 1 қызанақ;
- 200 г шұжық;
- 200 г ірімшік;
- аскөк;
- 2-3 ас қасық майонез;
- 1 жұмыртқа.
Шұжықты төртбұрышты етіп тураймыз.
Ірімшікті үккіштен өткіземіз.
Қызанақты төртбұрышты етіп тураймыз.
Аскөкті ұсақтап тураймыз.
Лаваштың жартысына алдымен жұқа етіп майонез жағып, содан соң аз-аздан жоғарыда туралған ингредиенттерді саламыз.
Салындысы бар лавашты алдымен бүктеп, содан кейін рулет етіп ораймыз.
Оралған лавашты пештің ыдысына салып, үстіне жұмыртқа жағып, күнжіт себуге болады.
Оны 180-200 градуста қыздырылған пеште 15-20 минут ұстаған жеткілікті.
Дәмді тіскебасар дайын!
А. Жапатова