Демалыста шаймен бірге дастарханға қоятын кезекті кекстің мәзірін ұсынамыз. Бұл жолғы кексіміз үлкен отбасыға жететіндей көлемді болып шықты. Құрамындағы ірімшік пен жидектер бәлішке нәзік дәм мен хош иіс береді.
| Құрамы:
| |
| Сары май мен қантты жақсылап араластырыңыз. | |
| Майлы массаға жұмыртқаларды бір-бірден қосып, әрқайсысын қосқанда миксермен араластырыңыз. | |
| Ірімшікті бір ас қасықтан қосып оытырып, жақсылап араластырамыз. | |
| Ұн мен қамыр қопсытқышын бөлек араластырып алып, үстінен қосамыз. Қамырды мұқият араластыру маңызды. | |
| Жуылған жидектерді қамырға қосыңыз. | |
| Мұндай бәлішті ортасы тесік пішінде пісірген жөн, себебі қамыр өте қою болады. Кексті 50-60 мин шамасында 180С градуста пісіреміз. | |
| Жеміс кексі дайын. Астарыңыз дәмді болсын! |
Ас үйде болған: Сания Аринова
С. А