Демалыста шаймен бірге дастарханға қоятын кезекті кекстің мәзірін ұсынамыз. Бұл жолғы кексіміз үлкен отбасыға жететіндей көлемді болып шықты. Құрамындағы ірімшік пен жидектер бәлішке нәзік дәм мен хош иіс береді.
Құрамы:
| |
Сары май мен қантты жақсылап араластырыңыз. | |
Майлы массаға жұмыртқаларды бір-бірден қосып, әрқайсысын қосқанда миксермен араластырыңыз. | |
Ірімшікті бір ас қасықтан қосып оытырып, жақсылап араластырамыз. | |
Ұн мен қамыр қопсытқышын бөлек араластырып алып, үстінен қосамыз. Қамырды мұқият араластыру маңызды. | |
Жуылған жидектерді қамырға қосыңыз. | |
Мұндай бәлішті ортасы тесік пішінде пісірген жөн, себебі қамыр өте қою болады. Кексті 50-60 мин шамасында 180С градуста пісіреміз. | |
Жеміс кексі дайын. Астарыңыз дәмді болсын! |
Ас үйде болған: Сания Аринова
С. А