- Негізгі бет
- Аспаздық
- Массагеттен мәзір: Болоньез...
Массагеттен мәзір: Болоньез пастасы
Итальяндықтардың дәстүрлі тағамдарының бірі – болоньез пастасы. Әдетте бұл паста етпен жасалынады, бірақ вегетариандық болоньез пасталарының мәзірлері көп-ақ. Бүгін назарларыңызға етсіз жасалынатын тойымды әрі жеңіл болоньез пастасының мәзірін ұсынамыз.
Құрамы:
| |
Пияз бен сарымсақты мүмкіндігіңізше майдалап тураңыз. | |
Қызанақтарды жуып, қайнап тұрған сумен бір рет шаямыз. Осылайша оның қабығын оңайлықпен тазалауға болады. | |
Қабығы ашылған қызанақты майдалап тураңыз. | |
Қызып тұрған табаға май құйып пияз бен сарымсақты қуырамыз. | |
Пияз қуырылғанша ірімшікті үккіштен өткізіп, оған 1 жұмыртқа мен қаймақ қосамыз. | |
Қуырылған пиязға қызанақтарды қосып, жарты стақан су, шымшым тұз және бұрыш қосамыз. | |
Спагеттиді әдетегінше суға пісіріп, оны сыр мен жұмыртқа қосылған тұздықпен араластырамыз. | |
Тәрелкеге спагетти салып, үстінен қызанақ тұздығын құйыңыз. Қалауыңызша зәйтүнмен әдемілеуге болады. |
Ас үйде болған: Сания Аринова
С. А