Құрметті оқырман, бүгін біз сіздерге бауырдан жасалған "Бауырым" бәлішінің жасалу жолдарын көрсетпекпіз. Қане, бірге дайындайық!
1. Бәліштің құрамы:
- 0,5 кг бауыр еті;
- 700 г сүт;
- 2 түйір жұмыртқа;
- 0,5 шәй қасық тұз;
- 1 шәй қасық ас содасы
- 2 стақан ұн;
- жарты кесе пісте май;
|
|
| Бауырды еттурағыштан өткізіп, туралған бауыр етінің үстінен сүт құйып, араластырамыз. |
| 2 жұмыртқа саламыз. |
| 0,5 шәй қасық тұз саламыз. |
| 1 шәй қасық (толтырмай) ас содасын саламыз. |
| Пісте май құямыз. |
| Ұн саламыз. |
| Бәрін қосып, араластырамыз. |
| Асты жанып тұрған табаға ожаумен құйып, құймаққа ұқсатып пісіреміз. |
| Піскен бауыр құймасы осылай көрінеді. |
| Қаттамалар дайын. Енді бәліш жасау үшін арасына жағатын кремін дайындау керек. |
2. Кремнің құрамы: - 2-3 түйір піскен сәбіз;
- 2-3 түйір сарымсақ;
- майонез;
| |
| Піскен сәбізді үккіштен өткіземіз. |
| Сарымсақты үккіштен өткіземіз. |
| Үстіне майонез салып, жақсылап арластырамыз. |
| Дайын болған кремнің көрінісі осындай болады. |
3. Бәлішті жасау
|
|
| Дайын болған кремді піскен бауыр етінің құймасына жағамыз. Құймақтардың арасына крем жағып, қабаттап қоя береміз. |
| Жиырма шақты құймақты қабаттап болған соң, үстіне (майдалап туралған) аскөкті себеміз. |
| Бәрі дайын болған соң, бетін түрліше сәндесеңіз болады. Ас болсын! |
Ас үйде болған: Ақерке Әбілхан
Суреттер автордан
А. Әбілхан