Қамырдағы түсті орамжапырақ

Құрамы:

түсті орамжапырақ- 0,5 кг; жұмыртқа - 3 дана; ұн -1 стакан; тұз, бұрыш және т.б. астатымдар – қалауыңызға қарай.

 

  Орамжапырақты 5-7мин. тұзды суда қайнатып, дуршлагта буландырыңыз.

Жұмыртқаны тұз, дәмдеуіштермен бірге араластырамыз. 

 

Буландырылған орамжапырақты тең бөліктерге бөліп, 

 

алдымен шайқалған жұмыртқаға, кейін ұнға малып, екі жағынан 5 минуттан майға қуыру қажет. 


Орамжапырақтарды сарымсақ қатығымен жесеңіз болады. Егер жұмыртқа мен ұн артылып қалса, оларды араластырып, құймақтар пісірсеңіз болады.


Сарымсақ қатығы:

майонез - 2 үлкен қасық; сарымсақ - 2-3 дана.

 Сарымсақты майдалап турап майонезбен араластырыңыз. Қатық дайын болды.

 АСЫҢЫЗ ДӘМДІ БОЛСЫН!!!!


Автор: Мөлдір Медетбекова