Құрамы:
түсті орамжапырақ- 0,5 кг; жұмыртқа - 3 дана; ұн -1 стакан; тұз, бұрыш және т.б. астатымдар – қалауыңызға қарай.
Орамжапырақты 5-7мин. тұзды суда қайнатып, дуршлагта буландырыңыз.
Жұмыртқаны тұз, дәмдеуіштермен бірге араластырамыз.
Буландырылған орамжапырақты тең бөліктерге бөліп,
алдымен шайқалған жұмыртқаға, кейін ұнға малып, екі жағынан 5 минуттан майға қуыру қажет.
Орамжапырақтарды сарымсақ қатығымен жесеңіз болады. Егер жұмыртқа мен ұн артылып қалса, оларды араластырып, құймақтар пісірсеңіз болады.
Сарымсақ қатығы:
майонез - 2 үлкен қасық; сарымсақ - 2-3 дана.Сарымсақты майдалап турап майонезбен араластырыңыз. Қатық дайын болды.
АСЫҢЫЗ ДӘМДІ БОЛСЫН!!!!
Автор: Мөлдір Медетбекова