- Негізгі бет
- Аспаздық
- Жаңажылдық мәзір: Наполеон...
Жаңажылдық мәзір: Наполеон торты
Жаңажылдық торт ерекше болуы шарт. Тойымды, дәмді Наполеон торты сіздің жаңажылдық дастарханыңыздың сәні болмақ.
Құрамы: Қамыр:
Крем:
| |
Қамыр дайындаймыз. Жұмыртқаларды көпіршітіп араластырамыз. Тұз қосамыз. | |
Суық суға сірке суын қосып, жұмыртқаға қосамыз. | |
Суық майды үккіштен өткіземіз немесе пышақпен тураймыз. | |
Ұнға май қосып араластырамыз. | |
Ұнға жұмыртқа ерітіндісін қосамыз. | |
Араластырып, қамыр илейміз. | |
Қамырды 10-12 бөлікке бөліп, дөңгелектер жасаймыз. Бетін жауып, тоңазытқышқа бір сағатқа саламыз. | |
Уақыты өткеннен кейін қамырды жая бастаймыз. | |
Оны диаметрі 25 см қылып кесіп аламыз. Содан соң 180 градусқа дейін қызған пеште 7-10 минут пісіреміз. | |
Крем дайындаймыз. Сүтті қайнатамыз. | |
Жұмыртқаның сарысына қант пен ванильді қант қосамыз. | |
Оған ұн қосып, қайнаған сүтке қосамыз. Крем қоюланғанша араластырамыз. | |
Піскен қамырларды суытып қойыңыз. | |
Қамырға суыған кремді жағамыз. | |
Қамырдың қалдықтарын блендермен үгітеміз. | |
Тортты әрлеп, кремнің сіңуін күтеміз. | |
Наполеон торты дайын. Асыңыз дәмді болсын. | |
Дайындаған: Сания Аринова |