Ағза қалыпты қызмет етуі үшін қандай тәртіппен тамақтану керек?
Таңғы 5-7 сағат аралығы "ішек уақыты" деп аталады. Сондықтан таңертең оянған бойда таза, жылы су ішу керек. Маусымның жаңа жемістерінен шырын жасап ішсеңіз, нұр үстіне нұр болар еді.
Күндізгі 12-14 сағат аралығында ақуызы бар тағам мен көкөніс (картоптан басқа) жеу керек. Ақуызы бар тағамға ет, балық, жұмыртқа, бұршақты тағам, көкөніс сорпасы, сүзбе, айран жатады. Ал шұжық, консервілер керісінше ағзаға зиян. Көкөністерді қуырып емес, қайнатып жеу керек. Тәтті жайлы мүлде ұмытыңыз.
Түскі астан кейін 2,5 сағаттан соң қантсыз шай ішуге болады. Ақуызы бар тағаммен қатар шай, су ішпеген абзал. Күніне ең кемі 1,5 литр су ішу керек.
Кешкі асты 19.00-ге дейін жегеніңіз дұрыс. Мәзірге ботқа мен көкөніс кіреді. Кешкі асқа көмірсуы мол тағам жеу керек. Тамақтанып болғаннан кейін су ішіңіз, ұйықтар алдында айран ішіп жатуға болады.
Егер артық салмақтан арылғыңыз келсе, ұйықтар алдында 0 пайызды сүзбені қантсыз жеп жатыңыз. Тәтті-пәттіден бас тартыңыз. Сөмкеңізде не үстеліңізде 1 литрлік бөтелкеде таза су болсын. Ағзаңызды токсиндерден тазартсаңыз, артық салмақтан да оңай арыласыз.
Іске сәт!