- Негізгі бет
- Аспаздық
- Дәнді-дақылдар қанша уақытта...
Дәнді-дақылдар қанша уақытта піседі?
Фото:
Grainboard.ru
Кейде пісіретін тамағымыздың дәмді болуы оттан уақытылы алуға байланысты. Өте дәмді шыққан тамақта күріші қатты болып жүрмеуі не езіліп кетпеуі үшін, Ұнтақ жармасы су татып тұрмай, тәтті болуы үшін әр тағам қанша уақытта пісетінін білген жөн.
Ботқа | Жарма | Сұйықтық | Уақыт |
Қара құмық (гречка) | 1 стақан | 2 стақан | 15-20 минут |
Ұнтақ (манная) | 1-2 қасық | 1 стақан | 4 минут |
Сұлы жармасы (овсянка) | 1,5 стақан | 1 литр | 4 минут |
Арпа (перловая) | 1 стақан | 3 стақан | 60 минут |
Бидай | 1 стақан | 3 стақан | 50 минут |
Тары | 1 стақан | 3 стақан | 45 минут |
Күріш | 1 стақан | 1,5-2 стақан | 15-20 минут |