Әр нәзік жанды арудың тағам дайындау мен ас үйде қолданатын амал-айлалары болады. Артық білгеннің айыбы жоқ дей келе, назарларыңызға ас үй ханшайымдарына қажетті кезекті кеңестерімізді ұсынамыз.
1. Жұмыртқа қосып иленген қамыр езілмей, әдемі болып піседі.
2. Қолдағы пияз, сарымсақ немесе басқа да заттардың иісін мүсәтір спирті, не сірке суына қосылған сумен жуып кетіруге болады.
3. Картоп тез пісу үшін 1 шай қасық маргарин салады.
4. Етті сәбізбен қосып қуырса жұмсақ болады.
5. Сүт пісірілген, жұмыртқа салынған, қамыр иленген ыдыстарды ыстық сумен жуса ақуыздар еріп, созылып, ыдысқа одан әрі жабысып қалатындықтан салқын сумен жуып оңай кетіруге болады.
6. Кофе қайнатқыштағы кофе қалдықтарын кетіру үшін ішіне бір тілім лимон салып үстінен су құйып қайнатады.
7. Қызылша түсін сақтап қалу үшін оны пісіретін суға бірнеше тамшы лимон шырынын тамызған жөн.
8. Етте пайда болған жағымсыз иісті кетіру үшін ас содасы салынған суға жуу керек.
9. Балықты тұздалған қияр, картоп, қырыққабат қосып бұқтырса дәмі керемет болады.
10. Сорпаға тұзды көп салып қойсаңыз дәкеге жуылған күрішті салып ораңыз да 3 минут салып алыңыз.