Апельсинді аршудың ең оңай жолы

Апельсинді аршу үшін сізге пышақ, үлкен ас қасығы қажет.

1-қадам

Алдымен апельсинді қатты дененің бетіне орналастырамыз. Алақаныңызбен жемісті ары-бері 10-20 секунд бойы доңғалақтатып жүргізу керек. Мұндай ысқылаудан кейін апельсиннің қабығы жұмсара түседі.

2-қадам

Қолыңызға пышақ алып, апельсиннің жоғарғы бөлігіне тілік жасаңыз. Тілік 1-2 сантиметрден аспағаны жөн.

3-қадам

Жасаған тілікке қасықты сұғып, жеңіл-желпі іс-қимыл жасау арқылы сыртқы қабығынан арыласыз.

Оқи отырыңыз: 

Мектеп жаңалығы: жеуге болатын қалам

Газ плитасын тазалауға арналған арнайы қоспа

Сірке қышқылымен көгерген иісті кетіруге болады

Алматылықтарда адамгершілік бар ма? Әлеуметтік эксперимент!

 

Дайындаған: Жұлдыз Телемісова

Сурет: www.maximonline,www.zastavki.com