Апельсинді аршу үшін сізге пышақ, үлкен ас қасығы қажет.
1-қадам
Алдымен апельсинді қатты дененің бетіне орналастырамыз. Алақаныңызбен жемісті ары-бері 10-20 секунд бойы доңғалақтатып жүргізу керек. Мұндай ысқылаудан кейін апельсиннің қабығы жұмсара түседі.
2-қадам
Қолыңызға пышақ алып, апельсиннің жоғарғы бөлігіне тілік жасаңыз. Тілік 1-2 сантиметрден аспағаны жөн.
3-қадам
Жасаған тілікке қасықты сұғып, жеңіл-желпі іс-қимыл жасау арқылы сыртқы қабығынан арыласыз.
Оқи отырыңыз:
Мектеп жаңалығы: жеуге болатын қалам
Газ плитасын тазалауға арналған арнайы қоспа
Сірке қышқылымен көгерген иісті кетіруге болады
Алматылықтарда адамгершілік бар ма? Әлеуметтік эксперимент!
Дайындаған: Жұлдыз Телемісова
Сурет: www.maximonline,www.zastavki.com