Өз алдына жұмысқа қабілеттілікті арттыратын, көңіл күйге әсер ететін таңғы ас бойға сіңер ең қажетті тамақтану уақыты болып табылады. Осы ретте әлем елдерінің таңғы астары бір-біріне мүлдем ұқсамайтынын айта кеткіміз келеді.

Аустралия: салқын сүт пен жүгері қауызы.

Қытай: таңғы асы әр аймақтың салтына байланысты қойылады. Барлығы бірдей жақсы көретін "дим-сим" аталып кеткен пельмен бар.

Бразилия: ветчина, ірімшік, нан және сүт қосылған кофе

Колумбия: сүт, көк жуа мен жұмыртқа пайдаланылатын чангуа сорпасы. Бұл елде аталған асты "байлардың асы" деп санайды.

Куба: сүт қосылған кофе мен тостада – майға қуырылған нан тілімдері. Және бұл елдің әдеті: нанды кофеге салып жеу.

Англия: қуырылған жұмыртқа, бекон, бадана (фасоль) және саңырауқұлақ.

Франция: круассан және кофе

Германия: мұздатылған ет, шұжық (колбаса), жергілікті ірімшік пен табадан жаңа шыққан нан.

Үндістан: идли жұқа наны – оңтүстік өңірдің дәстүрлі асы. Оның құрамы: қара жасымық (чечевица), күріш, жергілікті дәмдеуіштер.

Италия: печенье және капучино

Жапония : мисо сорпасы, күріш (ыстық буда дайындайды).

Марокко: джеммен, ірімшікпен немесе маймен бутерброд

Нигерия: әртүрлі ұлыстар мекен ететіндіктен, дәстүрлі таңғы астары да әртүрлі. Бірақ, бәріне үйреншікті бір ас бар. Ол – мои-мои (ыстық буда дайындалған және жапыраққа оралған жасымық (фасоль).

Португалия: нан мен салындыдан (начинка), джем мен ірімшіктен круассан және кофе.

Туркия: нан, ірімшік, май, жұмыртқа, қызанақ, қияр, джем, бал мен қаймақ. Және де дәстүрлі "суджук" – түріктің қуатты шұжығы мен қою қызыл шайы.

Америка Құрама Штаттары: әр жерде әртүрлі, бірақ та дәстүрлі таңғы астарына жұмыртқа, қалың құймақша (блинчик), сүрсүбе (бекон), жүгері қауызы жатады.
сурет:businessinsider.com
Дайындаған: Фараби Арыстанбек
Л. Лига