Бала күнімізде анамыздың «Шоколад жей берме, тісің ауырады» деген ескерту сөздері есіңізде ме? Алайда, бұл айтылғандарға дәрігерлер қарсы шығып отыр. Не себепті екенін бірге анықтайық.
- шаршағандық пен күйзелістен арылтады. Шоколад құрамындағы фенилэтиламин жүйке жүйесін қалпына келтіреді. Нәтижесінде, адам иммунитеті жақсарып, көңіл күйі көтеріледі. Мұнымен қатар, какао майы мен қантты тұтынған кезде миымызда эндорфин мен серотин бөлінеді;
- инсульт пен жүрек талмасының алдын алады. Биологиялық белсенді заттар тромбоциттердің жабысып қалуына мүмкіндік бермейді. Әсері аспиринді қабылдағанмен бірдей болады;
- қан қысымы қалпына келеді. Шоколад құрамындағы кофеин мөлшері аз болғандықтан, денсаулыққа тигізер кері әсері жоқ;
- тісті қорғайды. Қанттың әсерін төмендететін какаоның бактерияға қарсы күші бар;
- какао аса күшті табиғи аллерген болмағандықтан, аллергия шақырмайды. Ол бетке безеудің шығуына әсер етеді деген жалған сөз. Мұны дәрігерлер әлдеқашан дәлелдеген. Диетолог дәрігерлердің айтуынша, шоколад арықтауға көмектеседі. Мұнымен қатар, аталған өнімнің қара сорты тәбетті шақырмайды.
Сурет: rudaki.ru