Мамандар тамақ пісірер алдында жууға болмайтын бірқатар өнімдерді атады. Олардың пікірінше, суық су олардың дәмін бұзып қана қоймай, қауіпті бактериялардың көбеюіне септігін тигізеді. Бұл туралы REN TV арнасында айтылды.
Сарапшылар тауық және басқа еттерді пісірер алдында жууға кеңес бермейді. Өнімнің бетінде жуу кезінде ас үйге шашылып, адам терісіне түсетін қауіпті бактериялар болуы мүмкін. Тек жоғары температура зиянды микроорганизмдерді жоя алады. Етті пісірер алдында мамандар ет бетіндегі шырышты қабығын майлықпен алып тастауға кеңес береді. Осыдан кейін қолыңызды сабынмен мұқият жуыңыз.
Кейбір адамдар жұмыртқаны қуырудан немесе қайнатпас бұрын жууды әдетке айналдырған. Әдетте, кір мен бактериялар тамаққа түспеуі үшін жуамыз. Бірақ сарапшылар қабықтың кеуекті бетінің арқасында жуу кезінде барлық зиянды микроорганизмдер жұмыртқаға сіңетінін атап өтеді.
Саңырауқұлақтарды пісіру алдында ұзақ уақыт суда ұстау ұсынылмайды. Құрылымына байланысты олар ылғалды жақсы сіңіреді. Сондықтан, мамандар пісірер алдында саңырауқұлақтарды тез шайып, содан кейін дәмі мен икемділігін жоғалтпау үшін оларды қағаз сүлгімен кептіруді ұсынады.