Құрамы:
- 1 жұмыртқа.
- 1 стақан қант.
- 0,5 шай қасық ас содасы.
- 200 гр. кілегей майы.
- 2,5 стақан ұн.
Дайындалу әдісі:
1. Жұмыртқа, қант және ас содасын қосып араластырамыз.
2. Бөлме температурасындағы кілегей майын қосып, әбден езіп, жақсылап араластырамыз. Ұнды қосамыз.
Қамырды біріктіріп илейміз. Қалыңдығы - 8 мм болуы тиіс. Печеньені дөңгелектеп кесеміз де, 8-10 минут аралығына пешке салып, 180 градуста пісіреміз. 10 минуттаң асырмай, пештен алыңыз !
Печеньенің іші жұмсақ, сырты қатқылдау болады.