Бұл тағамның дайындалу жолы оңай деп айта алмаймын, есесіне мейрамхана тағамдарынан еш кем түспейтін тағам жасайсыз.
Бұл тағамға тез пісетін, сиырдың жас малының етін алған дұрыс. Ораманы жаншылған еттен жасаймыз. Жартысын сол күйінде пісіреміз, қалған жартысынан орама жасаймыз. Салмасын, талғамыңызға қарай, өзгертуге болады. Мысалы, ірімшік, зәйтүн, т.б.
Негізгі тағамға қоса салат жасаймыз. Жасалуы оңай, бірақ пайдалы көкөністі салат ұсынамын.
Құрамы:
Сиырдың еті - 700-800Маринадқа:
Кішкентай пияз - 1 дана Сарымсақ - 2 түйір Бал - 1-2 шай қасық Жарты лимонның шырыны Үгітілген кориандр Тұз, бұрышСалмасына:
Сары май - 1 ас қасық Зәйтүн майы - 1 ас қасық Саңырауқұлақ - 100-150 гр. Ұн - 1 шай қасық Кілегей - 50-70 мл. Тұз, прованс шөптері специясыСалат:
Шалғам Қияр Күнжіт Зәйтүн майы Ақжелкен, аскөк Тұз
Ұсақталған сарымсақ пен пияз, бал, лимон шырыны және дәмдеуіштерді біркелеі болғанша араластырамыз.
Ет маринадталғанша салмасын дайындай береміз.
Мен қатарлған/мұздатылған саңырауқұлақ алдым. Саңырауқұлақты дұрыс қатыру туралы осы жерде оқи аласыздар.
Саңырауқұлақты суы құрғағанша пісіреміз, үстінен ұн салып таңы 1-2 минут қуырамыз. Үстінен кілегей және прованс шөптерін саламыз. Қайнағаннан кейін, тағы 2-3 минут пісіреміз.
Ұн бізге салмасы қою болу үшін керек. Сондықтан салма қоюланғанша пісіру керек.
Екінші ыдысқа суық тұзды су құйып, брокколиді саламыз. Брокколиді суық суға салып пісіреді.
Екеуіне тұз салуды ұмытып кетпеңіз.
Енді орамамызды жасаймыз.
Кеңдеу жағын өзімізге қаратып, шетіне 1 ас қасық салмасын саламыз.
Ораманы сыртынан жіппен ораймыз. Сонда пісу барысында орама ашылып кетпейді.
Еттің қалған жартысын сол күйінде пісіреміз.
Ораманы пештен алғаннан кейін, жіптерін алып тастаймыз. Етіміз осымен дайын.
Енді салатқа көшеміз... Ол оңай.
Алдымен күнжітті құрғақ табада хош иісі шыққанша қуырамыз. Көкөністерді және аскөкті турап, тұз, май және күнжітті салып араластырамыз.
Салат та дайын болды.
Астарыңыз дәмді болсын!
P.S.: Басқа да тағамдардың дайындалуын мына блогтан үйренуіңізге болады.