Татар асханасынан "Чак-чак" (байқауға)

   Менің келесі орындалған мақсатым - чак-чак жасап үйрену. Чак-чак - өте дәмді татар ұлтының тағамы. Оны шәймен бірге ұсынуға болады. Қонағыңыздың да, досыңыздың да көңілі толатынына сенімдімін. ОЛай бола оның жасалу жолы.

 
 
1. Ұнда жақсылап қалың да емес, жұқа де емес қылып жаю керек. 2.Одан кейін қамырды суреттегідей жіңішкелеп турау керек. 3.Кейін оны оданда ұсақ қылып суреттегідей тіктөртбұрыш жасаймыз. 4.Қазанға майды құйып аздап ысытамыз. 5.Қазанға салып қуырамыз. 6. Қызғылт сары түске жеткенше дейін қуырамыз. 7.Дайын болғаннан кейін дәміне қарай үстіне бал құямыз.
 
Міне, осылай чак-чакта дайын.Сізде жасап көріңіз. Дәмді болатынына сенімім мол!
А с   б о л с ы н !!
 

 


Бөлісу: