Татар асханасынан "Чак-чак" (байқауға)
жеке
блог
блог
Менің келесі орындалған мақсатым - чак-чак жасап үйрену. Чак-чак - өте дәмді татар ұлтының тағамы. Оны шәймен бірге ұсынуға болады. Қонағыңыздың да, досыңыздың да көңілі толатынына сенімдімін. ОЛай бола оның жасалу жолы.
- 1. Ұнда жақсылап қалың да емес, жұқа де емес қылып жаю керек.
- 2.Одан кейін қамырды суреттегідей жіңішкелеп турау керек.
- 3.Кейін оны оданда ұсақ қылып суреттегідей тіктөртбұрыш жасаймыз.
- 4.Қазанға майды құйып аздап ысытамыз.
- 5.Қазанға салып қуырамыз.
- 6. Қызғылт сары түске жеткенше дейін қуырамыз.
- 7.Дайын болғаннан кейін дәміне қарай үстіне бал құямыз.
Міне, осылай чак-чакта дайын.Сізде жасап көріңіз. Дәмді болатынына сенімім мол!
А с б о л с ы н !!