Оқи отырыңыз

Мойындағы борышты білу – білімнің ісі, борышты төлеу – адамшылық ісі

Автор: Ахмет Байтұрсынұлы

— Редактор бағаны —

Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!
Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Жұлдызды блогтар —

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / №8. Қалыңдық күнделігі: Бәліш (пирог) қалай пісірем???

№8. Қалыңдық күнделігі: Бәліш (пирог) қалай пісірем???

№8. Қалыңдық күнделігі: Бәліш (пирог) қалай пісірем???

Өздеріңіз білетіндей тамақ жасап үйреніп жүрмін :). "Иа, жарайсың",- деп мақтауға асықпаңыз... 

Өтірік айтып қайтейін, бәрі қолымнан келетін супер келін шықпайтын сияқты менен. Неге???

Менің жігітім пирог, торт сияқты тәттілерді өте-өте қатты жақсы көреді екен. Сонымен, пирог пісіріп үйренейін деп шештім....

Өздеріңіз көріңіздер:

Әрине, бетім қызарып отыр :).

Печкам тез қызып кетті ма 15 минут болмай беті күйіп ортасы піспей қалды :). Оған уайымдаған мен жоқ, ортасындағы сұйық боп тұрғанын қайта құйып алдым да қайта пісіріп жібердім :). Қалған піспей қалған бөлігін отқа қайта қақтап, шәйға қосып жеп алдық.

Мамам мен папамның және суретін көрген жігітімнің күлгенін айтпай-ақ қояйын иа :))))).

Қорытынды, тез пісетін торттар мен пирогтардың рецептерімен бөлісе кетіңіздер. Мен, осылай пісіре беріп кейін үйреніп кетем :).

Рахмет, күліп жүріңіздер жабырқамай. Бүгін шықпай қалса, ертең қайта пісірем ғой :). Алдыңғы жазбаларым мында :).

30925 37
Рейтинг: +5

Автор: Айка Б
Жазылған уақыты: 13 қараша 2012, 15:11
Тегтер: қалыңдық, келін, тамақ жасау, торт, пирог, құймақ, тәттілер
Пікірлер
+0
13 қараша 2012, 15:31

:lol: :lol: :lol:

+0
13 қараша 2012, 15:36

Блог жазу үшін әдейі күйдіріп жіберген жоқсың ба? :lol:

+0
13 қараша 2012, 15:44

жоға, қандай болмаса да пісірдім ғой "неудачный опыт все равно опыт" дейді ғо сол үшін нашар опыттармен де бөлісіп тұру керек қой, елдерге позитив сыйлап :P

+0
13 қараша 2012, 16:05

:lol: :lol: :lol:
тоқаштың өзін пісіре алмай күйіп* кеткен кезде мынаны еске алады екенмін, ниче :lol: барі боп тұрады осында Аконя, Анточка деген жандарым бар :lol: от солай небір сәтсіз сәттерімнің куәсі болған, :lol:
ужасно :oops: ештеме істемеймін рахат қазір :lol: , мені тұрмыс құрсам тек сырттан тамақ ішетін ақшасы бар, немесе өзі дайындайтынға шығармын ;)

+0
13 қараша 2012, 16:27

онда өтееееееееееееееее бай жігітке шығу керексіз :P

+0
14 қараша 2012, 14:21

Қазір солай ойлайсың, уақыты келгенде үйренесің бәрін де!

+0
13 қараша 2012, 16:26

:lol: :lol: мынаны оқып өткенде күлген сәтім есіме түсіп отыр, меніңде қызым пысықсып айран қосып пирог пысырмақ болып,шықпай қалған :lol: . өстіп өстіп пысырып, үйреніп, супер келін болуыңызға тілектеспін :D

+0
13 қараша 2012, 16:35

рахмет, қызыңыз мен сияқты екен ғо :P

+0
13 қараша 2012, 17:33

:lol: :lol: :lol:

+0
13 қараша 2012, 17:59

Ал мен сіздің "пысырып" деген сөзіңізге күлкім келді! :P Шығыс Қазақстандықтар солай сөйлейтінін білсем де. :)

+0
13 қараша 2012, 16:59

Жұмыста отырмын. Кабинетім асханадан әудем жерде. Кездейсоқтық па, Сіздің блогты ашар кезде қатты күйген бір тағамның исі келіп жатты. Қызық, мұнда Сіздікі де күйіп кетіпті ). Шамасы, ол жақта да біреу сүйгені үшін күйіп, жанып жатқан сияқты... )))

+0
14 қараша 2012, 09:05

:P біз қыздар ылғи солай күйеміз ғой асыл жандарымыз үшін

+0
13 қараша 2012, 18:01

Мен күйіңкіреп кеткен пирогты жақсы көремін қайта :D

+0
14 қараша 2012, 09:09

ортасы піспей қалса да ма???

+0
13 қараша 2012, 18:16

Шикі болғаннан күйіңкіреп кеткен дұрыс шығар. Ортасын құйып, қайта "пысырғаныңыз" табылған ақыл екен! Керек дерек, әйтпесе, мен ешкім көрмей тұрғанда төгіп тастар ма ем? Өзімнің қажеттілігім үшін түртіп алдым...

+0
14 қараша 2012, 09:12

үйде ешкім жоқ болған пісіріп жатқан кезде, сол қимадым тастауға

+0
13 қараша 2012, 18:44

Қайта пісіру қызық әдіс екен. Мен алғаш алты оқитын кезде торт пісіргем қабат-қабат. Дайын болған соң дастархан басына әкелдім. Мамам мәз алғашқы қадамдарыма. Кесейік десек кесілмейді, қааааатты ғой. :D Содан ортасынан қақ айырып қолмен сындырып жегенбіз. Бірақ өте тәтті болған. :)

+0
14 қараша 2012, 09:15

алғашқы пісірулердің бәрі осылай прикол болатын сияқты ғой иа :lol:

+0
15 қараша 2012, 00:47

"қолмен сындырып жегенбіз." :lol: :lol:

+0
30 қаңтар 2015, 19:56

менин пироктарым омири котерилмей калад неге алде коспаны кате жасаймын ба

+0
31 қаңтар 2015, 11:01

разрыхитель көбірек қосыңыз

+0
13 қараша 2012, 20:06

түу! қарным ашып отырса өстисіңдер енді!

+0
14 қараша 2012, 09:19

қарныңның ашығаны баслып қалды ма :P

+0
13 қараша 2012, 20:07

:lol: келесіде сәтті шығуына тілектеспін!))))

+0
14 қараша 2012, 09:20

рахмет))

+0
13 қараша 2012, 22:10

:lol: :lol: :lol: . Алғаш рет пирог пісіргенімде томпиып көтерілмей,жұқа нан сияқты болған. қазір үйрендікко.

+0
14 қараша 2012, 09:29

ана құйып алып қайта пісіргенім жетісіп көтерілмеді :P

+0
14 қараша 2012, 00:35

Сказка пирогы
150 г шоколад, 150 г. сары май немесе маргарин "пампушка", 3/4 стакан кант, 2 жумыртка, 1,5 стакан ун, 2 шай касык разрыхлитель, 2 шай касык ванилин.
Маргариндi еритип, салкындаган сон кантпен жане ванилин, жумырткаларды косып жаксылап араластырамыз. Сонан кейн устине теркадан откизилген шоколадты косып тагы араластырамыз. Содан кейн разрыхлитель, ун косып коймалжын камыр илеймиз. Камыр тым суйык немесе тым кою болып кетпесин. Камырды майланган формага салып духовкада 25 минут пiсiремiз.

+0
14 қараша 2012, 09:22

ооо рахмет, жақсы болды, осы демалыс істеп көрем

+0
14 қараша 2012, 01:19

:lol: осылай пісіре бер, үйреніп кетесің. есіме түсіп отыр, ол кезде студентпіз, жатаханада тұрамыз. Бір күні жолдасым ( жігіт болып маған келіп жүрген кезі ғой))))) рожки мен ет алып келмесі бар ма, "тамақ дайындап берші" деп тұр, тамақ пісіру білмеймін десем де болмайды. Сөйтсем бөлмелеріндегі жігіттер өздерінше сынамақшы болған ғой. Мен де сасқан жоқпын, тамақ жасай білетін қыздарға пісіртіп алдым да апарып бердім. Сөйтіп өтіп кеттік қой, кейіннен тұрмықа шыққан соң бәрін де үйрендік)))))

+0
14 қараша 2012, 09:24

сізде күшті қатырыпсыз ғо :P мен қамыр жаюды білмейм ғой, көшеден дайынын ала саламасам)))

+0
14 қараша 2012, 08:42

Аспаздық айдарында көптеген жақсы пирог мәзірлері бар!!! Көш жүре түзеледі дейді ғой, мен де талаааай пирог күйдіргем :lol:

+0
14 қараша 2012, 09:26

сол жақтан алып пісіргенім ғой)))

+0
14 қараша 2012, 11:44

Болып тұрады ондай)

+0
15 қараша 2012, 10:43

ең оңай және тез пісетін "зебра" деген пирог)) (какаомен)

+0
15 қараша 2012, 21:52

Қосыламын :)

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

"Мектеп 2017" 1-бөлім

Атауы: Мектеп 2017 Режиссері: Пак Джин Сок Бөлім саны: 16 Басты рөлдерде:  Соль Ин А, Чан Дон Юн, Ким Се Чжон, Ким Хи Чон

BTS –
BTS – "Blood,sweat & tears" [kaz_sub]

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл, 13 маусым

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев