Су тасқыны кезінде тамақтан улану мен жұқпалы аурулардың алдын алу үшін не істеу керек?

Су тасқыны кезінде тамақтан улану мен жұқпалы аурулардың алдын алу үшін не істеу керек?
Фото: Massaget.kz / Болат Айтмолда

Су тасқыны кезінде тамақтан улану мен жұқпалы аурулардың алдын алу үшін не істеу керек? Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі халыққа бірнеше ұсыныс берді, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.

Денсаулық сақтау министрлігі су тасқыны кезінде тамақтан улану мен жұқпалы аурулардың алдын алу мақсатында мыналарды ұсынады:

  1. Ішу және тамақ пісіру үшін тек бөтелкедегі немесе қайнатылған суды пайдаланыңыз;
  2. Су басу орындарында бұлақтардан, құдықтардан және ұңғымалардан су ішпеңіз;
  3. Су тасқынына малынған тамақ өнімдерін пайдаланбаңыз, мүмкіндігінше оларды кеміргіштер мен су тасқыны үшін қол жетпейтін жерлерде сақтаңыз;
  4. Тамақ ішер алдында, дәретханадан, серуендеуден, тамақ дайындаудан кейін қолыңызды сабынмен жуыңыз;
  5. ⁠Су тасқынынан кейін барлық бөлмелерді дезинфекциялық ерітінділермен өңдеңіз;
  6. ⁠Егер жұқпалы аурулардың белгілері болса (дене температурасының жоғарылауы, жүрек айну, құсу, нәжістің босауы, тамақ ауруы, бөртпе және т.б.), бұл туралы дереу медицина қызметкеріне хабарлау қажет.

Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!

А. Жапатова