Күлгін түсті азық-түліктер қатерлі ісіктің алдын алуға көмектеседі

Күлгін түсті азық-түліктер қатерлі ісіктің алдын алуға көмектеседі
Фото: freepik.com

Күлгін, көк және күлгін гүлдердің көкөніс, жеміс-жидектерінде күшті актиоксидант - антоцианиндер бар. Олар қартаю процесі, аутоиммунды және онкологиялық аурулардың алдын алу кезінде көмектеседі. Бұл туралы терапевт Татьяна Солнцева айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "Москваға" сілтеме жасап.

Сарапшының айтуынша, антоцианин - адам ағзасына теріс әсер ететін бос радикалдарды жоюға қабілетті күшті антиоксиданттар.

"Сондай-ақ, антоцианиннің антисептикалық қасиеті бар екені дәлелденді, олар жүрек-қан тамырлары аурулары, қант диабеті, көмірсу мен липидтер алмасуы бұзылуының алдын алу кезінде маңызды рөл атқарады", - деді диетолог.

Татьяна Солнцева мұндай өнімді ересек адамға күніне 50 мг тұтыну жеткілікті екенін жеткізді.

Құрамында антоцианині бар өнімдерді дүкен сөрелерінен табу өте оңай. Мысалы, көкжидек, қарабүлдірген және қаражидек, күлгін түсті картоп, сәбіз, қырыққабат.

Алайда, маман термиялық өңдеу осы пайдалы компоненттердің санын азайтатынын еске салды.

Айта кетейік, бұған дейін қырыққабаттың қай түрі пайдалырақ екені хабарланған болатын. 

Тағы да оқи отырыңыздар: Өлшемі 30*10*10см қалайы білеушіннің массасы 21,9 тең. Қалайының тығыздығы неге тең?

Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!

Б. Жұмаділлә