Оқи отырыңыз

Тілмен байланған қолмен шешілмес.

Автор: Француз мақалы

— Редактор бағаны —

Бір жылдан кейін орындалған аманат...
Бір жылдан кейін орындалған аманат...

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Арнайы жобалар / Жаңа жыл 2013 / Жаңажылдық мәзір: Манты

Жаңажылдық мәзір: Манты

Жаңажылдық мәзір: Манты

Манты — елімізде дәстүрлі ас түріне айналып кеткен тағам. Ол тойымды, дәмді, баршаның сүйікті асы. Мантыны қарапайым күннің дастарханына да, біздей мерекелік дастарханға да әзірлесеңіз болады. 

Ал мантының жаңажылдық дастархандағы орны бөлек. Нағыз мерекелік тағам сіздің жаңажылдық мәзіріңіздің басты тағамы болсын.

Құрамы:

  • Тартылған ет — 500 гр;
  • Пияз — 2-3 дана;
  • Асқабақ — 500 гр;
  • Тұз, бұрыш.

Қамыр:

  • Жұмыртқа — 1дана;
  • Ұн;
  • Су — 1 стақан.
Алдымен қамырын дайындаймыз.
Жұмыртқаға су құйып, ұн қосыңыз.
Жұмсақ етіп нан илеңіз. Қамырды 10-15 минутқа жылы жерге қоя тұрыңыз.
Асқабақ пен пиязды турап, тартылған етпен араластырыңыз. 

Қамырды жұқа қылып жайыңыз.
Бірдей етіп төртбұрыштарға тураңыз.
Салындыға тұз бен бұрыш қосыңыз.
Мантының пішінін келтіреміз.
Буға пісіретін ыдыстың астын майлап, араларын ашық қылып мантыны жайғастырыңыз. 45 минуттан кейін дәм татып, піскенін тексеріңіз.
Манты дайын. Астарыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Сания Аринова

4253 12
Рейтинг: +5

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 24 желтоқсан 2012, 12:53
Пікірлер
+0
24 желтоқсан 2012, 14:05

Сәния, қолыңа дерт бермесін. Жұмысқа да алып келсейші. Дәм татайықта

+0
24 желтоқсан 2012, 14:18

наны қалыңдау болып кетсе де пысады екен, көбірек қайнатса)))) дәмді екені дәмін көрмесемде көрініп тұр. тәбетті ашып. Қолың дер көрмесін.

+0
24 желтоқсан 2012, 14:58

Жұқа қылсам тесіліп кете береді, сондықтан қалыңдау жасайтын болдым.

+0
24 желтоқсан 2012, 16:44

мен жұқа ете алмаймын )))

+0
24 желтоқсан 2012, 17:05

ұзағырақ жая беріңіз, өзі-ақ жұқа бола қалады)

+0
24 желтоқсан 2012, 17:12

ондай шыдам маған берілмепті)) кешке жасағанымды форумға саламын

+0
24 желтоқсан 2012, 18:09

жақсы көрем мантыны)

+0
24 желтоқсан 2012, 19:25

Karnym awyp ketiiiiii

+0
24 желтоқсан 2012, 21:26

тәбетті ашып жіберді ғой

+0
24 желтоқсан 2012, 21:43

арасында жасап тұрамыз осылай, өте дәмді болады, 8-) ;)

+0
25 желтоқсан 2012, 04:15

ма саган мына тамак слекимди шубыртып жиберди го сагынып калыппын

+0
25 желтоқсан 2012, 10:23

Сания өте жақсы кеңес бердіңіз, дәл осылай жасасақта әр кезде әр түрлі піседі, бір бабын таба алмай жүр едік, көп рахмет!

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...