Көп кофеханалар мен қонақүйлерде таңғы асқа кофе мен апельсин шырынын бірге ұсынады.
Бұл сусындардың біздің денемізге пайдасы көп. Апельсин шырыны сергітеді, белсенділік пен өнімділікті арттырады, A, B, C, E витаминдері иммунитетті сақтауға, ас қорыту жолдарының жұмысын жақсартуға көмектеседі.
Дегенмен, кофе мен апельсин шырынының бір сусында болуы – мысалы, «бамбл кофи» деп аталатын салқын сусында – теріс әсер етуі мүмкін: егер сіз күніне екі шыныаяқтан артық ішсеңіз, жүрек айну, бас ауруы және тіпті мигрень де болуы мүмкін. Бұл туралы нутрициолог, клиникалық психолог-диетолог Анна Ивашкевич айтты.
Сонымен қатар, келесі жағдайларда кофені апельсин шырынымен араластыруға болмайды:
- жүкті және бала емізетін әйелдер;
- қант диабеті және қандағы қант деңгейі жоғары адамдар;
- гипертониямен ауыратындар;
- жаралар, гастрит және асқазан-ішек жолдарының басқа да проблемалары.