1 рецепт:
Жанжабіл тамырын бір шай қасығын кішкентай үккіштен өткізіп, термосқа салып, үстіне 1,5-2 литрдей қайнаған су құйыңыз. Тұнбаны тамақ ішерден жарты сағат бұрын 1 стақаннан тұтыныңыз.
2 рецепт:
Бір шай қасық ұнтақталған жанжабіл мен кесілген сарымсақтың бір бөлігін араластырып, үстіне бір стақан қайнаған су құйып, 20 минут күтіңіз. Одан кейін тамақтанардан 20-30 минут бұрын іше беруіңізге болады. Мұндай шайдың күніне кем дегенде 8 стақанын ішкеніңіз дұрыс. Сонда тез арада артық салмақтан арыласыз.
3 рецепт:
Жанжабілді үккіштен өткізіңіз. Оның жарты шай қасығы мен жалбыздың бірнеше жапырағын және лимонның бір бөлігін 200-300 мл қайнаған су құйып, тостағанға салыңыз. Бұл қоспа шамамен 10 минут тұруы керек. Содан соң қалаған уақытыңызда ішуге болады.