Қуырдақ - соғыммен бірге жасалынатын кәделі әрі дәстүрлі тағам. Соғым сойылған үйде қуырдақтың дайындалмауы мүмкін емес. Әзірленуі қиын емес және тез піседі. Қуырдақты сұрп ет пен өкпе бауырды, бүйректі майлы ішек-қарынға араластырып, қуырып пісіреді. Қала жағдайында қарапайым ас үйде қуырдақты қалай жасауға болады?
| Құрамы:
| |
| Қызған қазанға құйрық майды шыжғыртамыз. | |
| Жүрек, өкпе етін қуырмаыз. | |
| 5 минуттан кейін бауыр етін қосамыз. Тұздап, араластырамыз. | |
| Тағы да 5 минут қуырып, туралған пияз қосамыз. | |
| Сорпа не су қосамыз. Сорпаның тұзын тексереміз. Бір қайнағаннан кейін туралған картопты қосамыз. | |
| Отты басып, бұқтырып қоямыз. | |
| Қуырдақ дайын. Астарыңыз дәмді болсын. |
Дайындаған: Сания Аринова
С. А