Оқи отырыңыз

Өзіңді өз бойыңнан биікпін деп ойламау да – биіктік.

Автор: Ғабит Мүсірепов

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Асхана сырлары: жұмыртқа пісіру

Асхана сырлары: жұмыртқа пісіру

Асхана сырлары: жұмыртқа пісіру

Піскен жұмыртқа тез дайындалатын әрі тойымды таңығ ас бола алады. Ол салаттардың көбісінде кездеседі. Жұмыртқа пісірудің сырларын біліп жүрген артық болмайды.

  • Жұмыртқаны тоңазытқыштан шығарып, бірден суға салмаңыз. Оларды бөлме температурасында 15 минуттай ұстау керек. Сондай-ақ жұмыртқаны алдын ала жуып қойыңыз.
  • Суды қажетті мөлшерде құю да маңызды. Табаға жұмыртқалардан 2 см асатындай су құйыңыз.
  • Жұмыртқаларды суға ас қасықпен салыңыз. Бұл жұмыртқаның қабығын шағылудан сақтайды.
  • Жұмыртқаларды орташа отқа (қатты отқа емес!) қойып, судың қайнауын күтіңіз. Қайнағаннан кейін отты басыңыз.
  • Шала пісірілген жұмыртқаны жақсы көрсеңіз, оны 3 минуттан артық отта ұстамаңыз.
  • Орташа пісуі үшін жұмыртқаны 8 минут шамасында қайнатыңыз.
  • Жақсы піскен жұмыртқа 15 минутты талап етеді. Әдетте бұл түрі салаттарға қолданылады.
  • Жұмыртқаны тазалау оңайырақ болуы үшін, піскен жұмыртқаның қабығын кішкене жарып, суық суға салып қойыңыз. Осылайша ол тезірек суып, қабығы оңай алынады.
  • Жұмыртқаны тым көп уақыт пісірмеңіз, ондай жағдайда сары уыздың беті жасыл түске боялып қалады. Бұл құрамындағы темір мен күкірттің белгісі.

Дайындаған: Сания Аринова

Сурет: selo.nl 

13513 2
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 11 сәуір 2013, 19:00
Пікірлер
+0
11 сәуір 2013, 21:52

Жасыл болғанын ұнатушы ем..

+0
12 сәуір 2013, 13:20

ммм......қуырылған жұмыртқаны жақсы көреем :mrgreen:

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»
Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»

Жылдың елеулі оқиғаларының бірі, Мұхтар Әуезов атындағы Қазақ мемлекеттік...

Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.
Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.

Өмір - кей кезде адамнан артық тәрбиеші.

Автор: Әсел Малік
Қара Питер кім еді?
Қара Питер кім еді?

Детективтің өмірі - ізденіспен өтетіні белгілі.

Автор: Әсел Малік

Соңғы аудармалар

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман оқиға Аударма: Темірлан Бредин, Айза Берікболова Дыбыстаған:...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық...