Оқи отырыңыз

Өзіңді өз бойыңнан биікпін деп ойламау да – биіктік.

Автор: Ғабит Мүсірепов

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: Асқабақ қосылған манты

Мәзір: Асқабақ қосылған манты

Мәзір: Асқабақ қосылған манты

Манты — орталық Азия тұрғындарының дәстүрлі асына айналып кеткен тағам. Мантыны қарапайым күннің дастарханына да, мерекелік дастарханға да әзірлей береді. Ол тойымды, дәмді, әрі бәрінің сүйікті асы. Ең дәмді нұсқасының дайындалу жолын ұсынамыз:

Құрамы:

Ет — 500 гр. (қойдың еті дұрыс)

Пияз — 500-600 гр. ( 5 дана)

Асқабақ — 500 гр. (бір асқабақтың тең жарты бөлігі)

Тұз бен бұрыш — бір ас қасықтан

Қамырына:

Жұмыртқа — 2 дана

Ұн — 2 стақан

Салқын су — 1 стақан

  Дайындалуы:

Тартылған етке қарағанда, майда етіп туралған еттен дайындалған манты дәмдірек болады. Пияздың көптігі тағамды шырынды етеді, әрі иісі де мұрынды жарады.

  • Етті майда етіп турап аламыз;


  • Бөлек тақтайшада пиязды тураймыз;


  • Асқабақ та майда етіп туралады;


  • Туралған ет пен пиязды араластырып, тұз бен бұрыш саламыз. Аздап жылы су құюға да болады. Су құйылған ет пен пияз қоспасына туралған асқабақты саламыз;

Қамырын дайындау үшін:

  • Табаққа екі жұмыртқаны салып, салқын су құйып араластырамыз;


  • Енді тұз салып, қамырды ұзақ илейміз де, 20 минутқа бетін жауып қоямыз;


  • 20 минут өткен соң, қамырды жұқа етіп жаямыз;


  • Жұқа қамырды төртбұрыш тілімдерге тілеміз;


  • Әрбір қамырдың ішіне 2/1 қасықтан ет турамасын салып, төрт бұрышынан жабыстырамыз;

 


  • Енді манты пісіретін кастрюльдің әр қалпына май жағып, түйілген мантыларды орналастырамыз;

 

  • Манты пісіретін кастрюльге су құйып, қатты отта қайнатып аламыз;
  • Енді қалыптарын салып, асты жай отқа 45 минут қоямыз;
  • 45 минут өткен соң, мантыны түсіріп, аскөкпен, тұздықпен сәндейміз.

Ас дәмді болсын!

23555 1
Рейтинг: +0

Дайындаған: АЙНАРА Байжан
Қосылған күні: 09 желтоқсан 2011, 16:37
Пікірлер
+0
24 маусым 2012, 12:03

керемет :!:

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»
Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»

Жылдың елеулі оқиғаларының бірі, Мұхтар Әуезов атындағы Қазақ мемлекеттік...

Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.
Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.

Өмір - кей кезде адамнан артық тәрбиеші.

Автор: Әсел Малік
Қара Питер кім еді?
Қара Питер кім еді?

Детективтің өмірі - ізденіспен өтетіні белгілі.

Автор: Әсел Малік

Соңғы аудармалар

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман оқиға Аударма: Темірлан Бредин, Айза Берікболова Дыбыстаған:...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық...